Pizzasnegle er perfekte til madpakken, skovturen, tog- eller bil rejsen eller hvornår man nu lige kan få flettet en snasket, smagfuld og blød pizza snegl ind i frokost ordningen.

Pizzasnegle Pizza snegle

Hjemmelavede pizzasnegle

Jeg har fået sneget en anelse fuldkorn ind i pizzasnegledejen, men det gør absolut ingenting for brødet. Pizzasneglen er nemlig stadig utrolig saftig og blød. Fuldstændig som jeg synes, at hjemmelavet pizzasnegle skal være det. Hvis man ønsker brødet uden groft mel tilsat, så vil jeg anbefale, at man bruger min opskrift på hjemmelavede pølsehorn. Der er der nemlig udelukkende blevet brugt hvedemel til dejen.

Fyldet kan man jo variere som man vil, og man kan selvfølgelig også tilsætte bacon, kylling, pepperoni eller hvad man bedst kan lide i sine pizzasnegle. Jeg er faktisk utrolig glad for variationen med udelukkende tomatsauce og ost, og det samme er mine børn heldigvis også. Så tilsætter jeg blot en ordentlig omgang revet grøntsager, men mere om det længere nede.

Hjemmelavet pizzasnegle Pizzasnegle fyld

Inspiration til familie klassikere: Den komplette burger opskrift og Den bedste grundopskrift til pizza

Opskrift på bløde og saftige pizzasnegle

Pizzasnegle

Antal 24 pizzasnegle

Ingredienser

Pizzasnegle dej:

  • 50 g gær
  • 1 tsk. rørsukker eller honning
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 100 g speltmel eller grahamsmel
  • ca. 450 g hvedemel

Pizzasnegle fyld:

  • 300 g hakkede tomater (eller pizzasauce)
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1/2 mellemstor squash
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • ca. 300 g revet ost

Sådan gør du

Pizzasnegle dej:

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Tilsæt speltmel, salt og olivenolie, og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1-2 timer

Pizzasnegle fyld:

  • Riv gulerødder og squash fint og bland det sammen med tomatsauce og krydderier
  • Del dejen i to og rul pizzadejen ud i en stor kvadrat. Skær evt. hjørnerne til.
  • Fordel tomatsauce og mozzarella ost på dejen og rul den til en pølse
  • Skær pølsen i skiver af ca. 2cm tykkelsen, og placer pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag pizzasneglene i ovnen ved alm. ovn i ca. 20min eller til pizzasneglene er let gyldne og færdigbagte
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Noter

OBS! Fyldet kan også med fordel koges igennem i en gryde inden det fyldes i pizzasneglene. På den måde får pizzafyldet endnu mere smag. Dette skal især gøres, hvis der bruges kylling, bacon eller pepperoni, der skal steges af i gryden inden det tilsættes. 

Pizzafyld med revet grøntsager

Jeg er efterhånden blevet lidt af en ekspert, når det kommer til at tilføre maden både ekstra grøntsager og fuldkorn. I forhold til de lidt grovere meltyper, så er det blot vigtigt, at man bruger fedtstof også. F.eks smeltet smør eller olivenolie hvoraf sidst nævnte indeholder godt med flerumættede fedtsyrer. Dette gør nemlig at pizzasneglen bliver blød og utrolig luftigt på trods af den grove dej.

I forhold til grøntsagerne så er det genialt at rive både gulerod og squash, og bruge i sit pizzasnegle fyld. Det giver både en rigtig god smag og fylde, samt nogle gode næringsstoffer. Sommetider kan vi også finde på at tilsætte stegt bacon skåret i tern. Det er nok mine børns favorit, når alt kommer til alt.

Ingredienser pizzasnegle Grove pizzasnegle

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page