Hjemmelavet snickers eller peanutbar som det nok per defination hedder, skal man virkelig passe på med at lave. Det er nemlig stærkt afhængighedsskabende. Når man først har prøvet det en enkelt gang, så bliver det sjældent den sidste.
Hjemmelavet snickers  Hjemmelavet peanutbar

Sunde snickers barer

Opskriften på hjemmelavet snickers er faktisk af ældre dato. Den blev i sin tid udviklet til Bahne, som jeg havde et rigtig godt samarbejde med, dengang de også førte en blog. At opskriften ikke er ny, gør selvfølgelig ikke noget for dens fantastisk smag og nemhed at lave. Der er nemlig så mange af jer, der siden dengang har efterspurgt opskriften, så nu måtte den altså også lande på min egen blog.

Inspiration til konfekt: Sundere peanutbutterbarer, Dadelkugler – sunde og smagfulde og Konfekt med svesker

Snickers opskrift  Peanutbar opskrift

Opskrift på hjemmelavet peanutbar

Denne lille dessert kan selvfølgelig laves året rundt, da snickers per definition smager godt, altid! Det er dog særligt omkring juletid, at jeg synes det er ekstra hyggeligt, at lave sådan en kreation og servere. Måske fordi der er dadler i som gør desserten en smule konfekt agtig.

Hvis man synes, at en peanutbar er lidt af en bombe at spise, så kan man også sagtens skære den ud i små mundrette bider og på den måde servere den lidt mere som konfekt. Fuldstændig ligesom mine sundere bountykuger, der også kan laves om til en bountybar istedet.

Snickers - hjemmelavet peanutbar
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Opskrift på ca. 6-8 hjemmelavet snickers barer:
  • 200g dadler
  • 4 spsk. Peanutbutter (økologisk uden tilsat sukker)
  • 1 spsk. vand
  • 100g mørk chokolade
  • 40g saltede peanuts
Fremgangsmåde
  1. Skær dadlerne i mindre stykker.
  2. Bland dem sammen med peanutbutter og vand i en skål.
  3. Blend dem groft med en stavblender eller hvad man nu foretrækker af køkkenmaskine.
  4. Fordel peanutmassen ud i en lille form beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm
  5. Læg den på køl i ca. 10 min
  6. Smelt den mørke chokolade og fordel det over peanutmassen
  7. Drys med peanuts på toppen af chokoladen
  8. Læg peanutmassen på køl i ca. 10min, så den er nemmere at arbejde med
  9. Skær peanutmassen ud i snickers barer