Pasta med svampe Pasta med svampe og bacon
Pasta med svampe i en udsøgt, cremet sauce, er en virkelig nem og hurtig måde, at få god og velsmagende aftensmad på i hverdagen eller weekenden.

Den bedste pasta med svampe

Både mine børn og mand er taget til Aarhus for at besøge noget kært familie imens jeg i ro og mag kan få indhentet en masse læsning. Hverken tiden eller overskuddet var derfor igår til, at stå i tusind år i køkkenet, når det blot var mig selv, der skulle spise maden. Alligevel havde jeg dog lyst til noget lækkert og ikke bare en rugbrødsmad eller pizza fra mit lokale pizzaria, så jeg lavede denne virkelig nemme pastaret bestående af pasta med svampe, bacon og cremet sauce.

Inspiration til nemme pastaretter: Den bedste spaghetti med kødsauce og Kødboller i tomatsauce med spaghetti

Spaghetti med svampe pasta med svampesauce

Børnevenlig pasta med svampe

Jeg havde nogle portobello svampe i køleskabet, som i særdeleshed sang på sidste vers, så det blev grundstenen i min pastaret. Alle slags svampe kan dog bruges, og når mit lokale supermarked næste gang har en bakke med forskellige sorter svampe, så vil jeg med sikkerhed købe sådan en.

Hvis børnene spiser med, så vil jeg anbefale at skære svampene i meget store stykker, når du laver denne opskrift på pasta med svampe. Hvis det er champignoner der bruges, skal de måske blot skæres over en enkelt gang, da de svinder utrolig meget ved stegning. Når svampe stykkerne er en smule store i retten, så er det også nemmere at adskille dem fra saucen, hvis der skulle være mindre-svampe-glade-børn til stedet ved aftensmaden. Mine børn plejer normalt at spise både pasta med svampe og andre svamperetter med velbehag, men derfor er jeg nu ofte på den sikre side, og skærer stykkerne store. Så er det også nemmere for et barneøje at overskue maden.

Pastaret med svampe Pastaopskrift med svampe

Opskrift på pastaret med svampe og bacon

Pasta med svampe og bacon
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 4 personer:
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 mellemstore skalotteløg (2 alm. løg eller rødløg kan også bruges)
  • 1 fed hvidløg
  • 250g bacon i tern
  • 250g svampe
  • 500ml madlavningsflød (jeg bruger 4%)
  • en ½ tsk. stødt muskatnød
  • Smages til med salt, revet økologisk citronskal og urter (f.eks timian og persille)
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint
  2. Steg dem til de bliver bløde og glasagtige i en gryde med olivenolie
  3. Tilsæt bacon og steg det sprødt
  4. Tilsæt svampene og steg dem til alt væsken er fordampet
  5. Tilsæt madlavningsfløde og muskatnød
  6. Kog pastaretten langsomt op så saucen ikke skiller og smag til med salt, citronskal og hakkede urter
  7. Server pastaretten med kogt spaghetti

 

 

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)