Bagt pasta med kylling og bacon

Bagt pasta

Bagt pasta er formidabel aftensmad i en travl hverdag. Det smager både utrolig godt og så tager det simpelthen ingen tid at lave. Pastaretten kan sågar justeres på et utal af måder og smage, så måltidet smager både store og små rigtig godt.

Få fingrene i min nye e-bog “15 hverdagsretter på 15 minutter

Bagt pastaret

Opskrift på bagt pasta med kylling

Bagt pasta med kylling

Udskriv
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta (penne, skruer eller lignende)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g bacon i tern
  • 350 g kyllingekød (inderfilet eller brystkød)
  • 200 g cherry tomater
  • 3 æg
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 100 g revet parmesan ost

Sådan gør du

  • Kog pasta som anført på pakken
  • Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olie til de bliver bløde og glasagtige
  • Tilsæt bacon til gryden og svits det til kødet er gennemstegt
  • Skær kyllingekødet i mundrette stykker og steg det i gryden til det er gennemtstegt
  • Skær cherrytomater i halve og tilsæt dem til gryden
  • Pisk æg, madlavningsfløde, parmesanost og salt godt sammen i en skål
  • Drys evt. med ekstra parmesan ost på toppen
  • Vend alle ingredienserne sammen i et ildfast fad og bag pastaretten i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10 minutter til pastaen er let gyldent

Pastaret

Inspiration til de bedste italienske kødboller: Klassisk italiensk pastaret

Hjemmelavet bagt pastaret

Pastaretter er geniale at bruge i en travl hverdag, fordi kogetiden er så kort. Det samme gør sig gældende ved både ris og nudler. Lige præcis derfor deler jeg også mange opskrifter på nemme, men smagfulde pastaretter, som passer perfekt ind i en travl hverdag. Denne opskrift på bagt pasta med kylling og bacon er mine børns favorit. Ofte bruger jeg grundopskriften på madlavningsfløde, ost, æg og pasta, og derefter tilføjer lige netop dét, som mit køleskab ligger inde med. Bagt pasta er nemlig oplagt at spise, når køleskabet skal tømmes, fordi adskillige kødrester, grøntsager, urter mm. kan tilsættes.

Inspiration til smagfuld hverdagsmad: Klassisk, italiensk lasagne med tomatsauce

Bagt pasta

Tip og tricks til pastaretten

  • Squash, gulerødder, aubergine osv. kan rives og tilsættes til pastaretten
  • Flere forskellige slags ost er geniale til bagt pasta. Både flødeost, mozzarella ost, mascarpone mm.
  • Almindelig fløde smager herligt i bagt pasta, men madlavningsfløde kan også sagtens gøre det
  • Tomat, oliven, soltørrede tomater, bønner mm. smager også skønt sammen med pasta
  • Pastaretten kan også finde holde sig i køleskabet et par dage eller spises til frokost næste dag.
  • Den klassiske pastaret med laks, spinat og flødesauce arter sig også perfekt i en bagt version. Fuldstændig lige som svampe i alle afskygninger også er en perfekt kombination sammen med pasta, fløde og ost.

Del på print

3 kommentarer til “Bagt pasta med kylling og bacon”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering