Sund rabarbertrifli er endnu en opskrift der syder af sommer og sol. For jeg er helt pjattet med at bruge årstidens frugter og grønt, og når det så oven i købet kan gøres en smule sundt, sødt og lækkert på samme tid, så er jeg altså fan.
Sund rabarbertrifli til morgenmad
Jeg synes simpelthen, det er så herligt, når man kan bruge forskellige opskrifter til forskellige lejligheder, og denne sunde rabarbertrifli er et perfekt eksempel på dette. Bunden af triflien består af skyr med vaniljesmag, og så er der ellers toppet med skiftevis en hjemmelavet granola og rabarberkompot. Utrolig nemt og enkelt, og så alligevel ret pænt at servere både til hverdag, men også på et brunch bord, synes jeg.
Inspiration til müsli opskrifter: Banangranola og granola med chokolade
Sund rabarbertrifli i samarbejde med Castus
For at tilføre noget naturligt frugtsukker til den hjemmelavede granola, så har jeg benyttet “Castus grinebidder” med rabarber og solbær smag i denne opskrift på sund rabarber trifli. En skøn kombination til rabarbertriflien, som gør den en smule mere særlig. Denne smags variant af grinebidder er en sommer variant, ligesom de hos Castus engang i mellem lancerer andre nye og spændende smags varianter, der passer til årstidens frugt og grønt. Det synes jeg altså er ret hyggeligt, når jeg skal forkæle spiloppen med en frugtstang i hendes madkasse i børnehaven, at grinebidderen er inspireret af det vejr hun leger i. Hun er dog allerede begyndt at glæde sig til jul, hvor hendes frugtstang endnu engang er inspireret af netop den årstids krydderier og smage. Men det er jo også herligt, at have noget at glæde sig til.
Inspiration til opskrifter: Jordbærtrifli og Rabarber crumble kage
Opskrift på sund rabarbertrifli
- 100g grovvalsede havregryn
- 50g hasselnødder
- 50g mandler
- en pakke rabarber, solbær og gulerod grinebridder fra Castus
- 2 spsk. Flydende honning
- Ca. 200g rabarber
- ½ dl vand
- en spsk. Sukker
- Serveres med skyr med vaniljesmag
- Hak nødder og grinebidder fra Castus meget groft og vend det med havregryn og honning
- Fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min eller til granolaen er blevet let lysebrun. Vend i øvrigt rundt i blandingen undervejs
- Skyl rabarber og skær dem ud i to cm. Stykker
- Kog dem møre med en smule vand og sukker i ca. 10min ved lav varme
- Anret rabarber triflien i et glas med skyr med smag af vanilje
- TIP: En sund rabarbertrifli er også god til morgenmad!