Marokkanske kødboller i tomatsauce

Marokkanske kødboller

Marokkanske kødboller i tomatsauce er en krydret og meget smagfuld ret, der kan serveres med ris, fladbrød eller lignende til. Opskriften indeholder en del krydderier, men udover dette, er ingredienslisten kort og fremgangsmåden utrolig lige til og nem.

Inspiration til opskrifter: Marokkansk gulerodssalat og Pandebrød

Opskrift på marokkanske kødboller

Marokkanske kødboller

Marokkanske kødboller i tomatsauce

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/4 tsk. cayenne peber
  • 200 g grønne oliven
  • 800 ml hakkede tomater
  • 2 spsk. persille
  • smages til med salt

Marokkanske kødboller:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. persille
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/4 tsk. cayenne peber
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 400-500 g hakket oksekød
  • olivenolie til stegning

Topping:

  • fladbrød, ris mm.
  • frisk persille
  • granatæblekerner
  • natural yoghurt

Sådan gør du

Tomatsauce:

  • Hak løg og hvidløg fint og steg løgene bløde i en gryde med olivenolie
  • Tilsæt krydderier og oliven og steg det i et par minutter
  • Tilsæt hakkede tomater og persille og kog det langsomt op
  • Smag tomatsaucen til med salt og evt. ekstra krydderier
  • Lad tomatsaucen simre under låg ved svag varme imens kødbollerne tilberedes

Marokkanske kødboller:

  • Hak løg, hvidløg og persille fint
  • Bland løg og persille med hakket oksekød, krydderier og æg og rør farsen til en ensartet masse
  • Form små marokkanske kødboller i hånden med en spiseske og steg dem på en pande med olivenolie til de er let gyldne på overfladen og gennemstegte i midten
  • Fordel de marokkanske kødboller i tomatsaucen og server retten med lunt fladbrød, granatæblekerner, yoghurt og frisk persille

Video af fremgangsmåden

Nordafrikansk inspirerede kødboller i tomatsauce

Kødbollerne og tomatsaucen er inspireret af det marokkanske køkken, hvor de bruger masser af varme og stærke krydderier. Tomatsaucen laves først, da denne fint kan stå og simre imens kødbollerne laves. Tomatsaucen er ganske enkel at lave, og er proppet med gode krydderier, som også går igen i kødbollerne. Herved bliver smagen dyb og intens.

Kødbollerne er én af de vigtigste elementer i denne ret. Til kødbollerne skal der bruges hakket oksekød, man kan også bruge lammekød, som skal røres sammen med en masse krydderier: Paprika, spidskommen, koriander, kanel, cayenne peber og salt. Der skal tilføjes et enkelt æg for at massen binder sig godt sammen, så de kan formes til små kødboller. Kødboller er ret kompakte og tunge, så undgå gerne at lave dem alt for store når du former dem.

Inspiration til opskrifter: Marokkansk kylling og Kylling i peanutbuttersauce

Marokkanske kødboller opskrift

Servering af marokkanske kødboller i tomatsauce

Hvis du har en støbejernspande, vil det se virkelig flot ud at servere retten heri. Udtrykket fra den robuste støbejernspande klæder nemlig retten rigtig godt og gør rettens udtryk rustikt og jordnært. Retten med marokkanske kødboller i tomatsauce er tung og dyb, så det vil klæde retten rigtig godt med lidt modspil og friskhed. Granatæblekerne, natural yoghurt med et lille drys chiliflager ovenpå og frisk persille giver netop det. Server derudover ris eller fladbrød til.

Inspiration til opskrifter: Samosa med oksekød og Chapati

Krydderierne til kødbollerne og tomatsaucen

I denne opskrift på marokkanske kødboller i tomatsauce skal der endelig ikke spares på krydderierne, da det er dem, der gør retten til en marokkansk ret. Uden alle de dejlige krydderier ville retten blot være kødboller i tomatsauce. Det smager selvfølgelig også dejligt, men det er ikke lige den smag vi går efter her. Det afrikanske køkken er generelt kendt for deres brug af stærke krydderier og ingredienser. I denne opskrift er mængden af krydderier udvalgt, så de kan spises af alle, men så der stadig er masser af smag. Hvis du ønsker en stærkere ret, kan du selvfølgelig bare komme ekstra cayennepeber og eventuelt chili i. Det letteste er at komme de ekstra krydderier i tomatsaucen, da denne er lettere at smage til end farsen til kødbollerne. Det er vigtigt at smage tomatsaucen til undervejs, da smagene udvikler sig.

Del på print

4 kommentarer til “Marokkanske kødboller i tomatsauce”

  1. Hassan Duus Madani

    Hej Maria.
    Så fik jeg da lige lukt lyst til marrokansk tomatsovs (Shakshuka), som jeg er vokset op med, da min far er fra Tanger.
    Måske du kender krydderi-blandingen ”Ras el hanout” ? En blanding af de krydderier du nævner her – og lidt til. En fuldstændig fantastisk smag, som er at finde i alle nordafrikanske køkkener. Og prøv så lige at slå 2-3 spejlæg ud over tomatsovsen, og lad dem simre med under låg…yummi!.
    Tak for inspiration i øvrigt.
    Hilsner fra København.
    Hassan Duus Madani.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering