Opskriften på marokkansk kylling indeholder reklame for Castus
Marokkansk kylling Kylling marokkansk

På det seneste tryller jeg den ene gode opskrift ud af ærmet efter den anden og jeg føler mig enormt inspireret. Den gode periode i køkkenet sluger jeg til mig, for jeg kender ihvertfald også til tider, som alle andre, hvor inspirationen og motivationen for hverdagsmadlavningen er i den lave ende.

Den bedste opskrift på marokkansk kylling

Når jeg føler mig inspireret så er det ofte, at jeg kigger udover de danske landegrænse og lige for tiden er det mod østen. Jeg er både inspireret af mellemøstlig mad, men også det nordafrikanske køkken. Begge madkulturer har det tilfældes, at de bruger varme og smagfulde krydderier, der ikke nødvendigvis behøver, at være særlig stærke. Derfor arter det sig perfekt til familiemad herhjemme i skandinavien – fuldstændig ligesom denne opskrift på marokkansk kylling også gør det.

Kyllingen er spækket med mellemøstlige og nordafrikanske krydderier, og så er der brugt både kikærter og koriander, der giver maden et skønt indspark. Til den marokkanske kylling har jeg lavet gule safran ris. En luksuriøs måde at spise sine ris på, synes jeg, men i særdeleshed umagen og pengene værd. Safran kan nemlig godt være en smule krydret – også i prisen, men det smager simpelthen så fantastisk i dette marokkanske måltid.

Marokkansk kylling med kikærter Kylling i marokkansk sauce

Marokkansk kylling i samarbejde med Castus

I det marokkanske køkken bruger man ofte tørret frugt i madlavningen, som jeg også har gjort i denne opskrift på marokkansk kylling. Det er blot et element, der giver en samlet sødme til retten, og det kan i den grad anbefales. Castus frugtstænger indeholder udelukkende tørret frugt, nødder og en smule solsikkeolie, og derfor arter det sig også perfekt i aftensmaden, hvor man vil tilføre en smule sødme. Absolut alle smage kan bruges, men jeg valgte at udnytte versionen med nødder og dadler, som også giver en smule crunch til opskriften på marokkansk kylling.

Inspiration til aftensmad med kylling: Paprikakylling i fad med ris og Den bedste opskrift på kylling i karry

Nordafrikansk kylling Marokkansk kylling med Castus

Hjemmelavet marokkansk kylling

Marokkansk kylling med kikærter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til marokkansk kylling til ca. fire personer:
  • Kikærte sauce:
  • 2 løg
  • et fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • en tsk. Spidskommen
  • ½ tsk. Kanel
  • en tsk. Gurkemeje
  • en dåse hakkede tomater
  • en dåse kikærter
  • 4dl vand
  • en pakke Castus frugtstænger med dadler og nødder
  • evt. en boullion terning med smag af kylling
  • Salt
Kylling:
  • En hel kylling
  • En tsk. Gurkemeje
  • En tsk. Spidskommen
  • En tsk. Salt
  • 3 spsk. Olivenolie
Ris:
  • et løg
  • et fed hvidløg
  • en tsk. safran
  • en tsk. Gurkemeje
  • en tsk. Salt
  • ris til fire personer
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olie
  2. Tilsæt krydderierne og steg dem i et par minutter
  3. Tilsæt hakkede tomater, kikærter, vand, boullion og Castus frugtstænger og kog det hele op
  4. Hæld kikærtesaucen i et stort ildfast fad eller en mindre bradepande
  5. Vask kyllingen og skær gumpen af
  6. Bland krydderierne til kyllingen med olie og smør hele kyllingen ind i krydderiblandingen
  7. Placer kyllingen i fadet med kikærtesaucen og steg det hele i ovnen ved 180 graders varme i ca. 45min. Tilsæt evt. mere vand undervejs hvis saucen fordamper for meget ind
  8. Skær løg og hvidløg og svits dem i en gryde med krydderier og de ukogte ris i et par minutter ved middel varme

 

 

 

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)