Kyllingekødboller

Kyllingekødboller opskrift

Kyllingekødboller i cremet pestosovs er en italiensk inspireret hverdagsret, som er utrolig god. Server kødbollerne til kogt pasta eller ris, eller gør som jeg har gjort nedenfor. Her har jeg nemlig serveret retten med lunt ciabatta brød til. Opskriften er særdeles familievenlig, og mine tre børn spiser også kyllingekødbollerne med stor velbehag.

Inspiration til opskrifter: Italienske kødboller og Kyllinefrikadeller

Opskrift på kyllingekødboller

Kyllingekødboller opskrift

Kyllingekødboller

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tomatpesto
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie

Cremet pestosovs

  • 2 spsk. soltørrede tomater
  • 1 løg
  • 1 tsk. pesto
  • 1 lille broccolihovede
  • 500 ml madlavningsfløde
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. oregano
  • smages til med salt og peber

Servering

  • parmesanost
  • frisk basilikum
  • brød, pasta eller ris

Sådan gør du

Kyllingekødboller

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Bland løg med hakket kyllingekød, salt, tomatpesto, oregano, basilikum, æg og hvedemel
  • Form kyllingekødbollerne med en spiseske og den hule hånd, og steg dem på en pande med olivenolie i ca. 10min til de er gyldne på overfladen og gennemstegte
  • Tag kødbollerne op af panden og gem dem til senere

Pestosovs

  • Hak soltørrede tomater groft
  • Hak løg fint og steg løg og soltørrede tomater i panden med lidt olie fra glasset med tomater og tomatpesto
  • Skær broccoli i grove buketter, og steg dem gyldne i panden
  • Tilsæt madlavningsfløde, tomatpure og krydderier. Smag til med salt og peber

Servering

  • Lun brødet eller kog pasta eller ris
  • Vend kyllingekødbollerne i sovsen og drys med revet parmesanost og frisk basilikum

Kødboller af hakket kyllingekød

Man kan købe hakket kyllingekød i alle supermarkeder. Kødet er mildt i smagen og ofte både billigere og med en lavere fedtprocent end andet hakket kød. Dertil kan man tilføje krydderier alt efter, hvilket verdenskøkken man har lyst til at spise fra. Vi er særligt glade for det italienske køkken hjemme hos os, og derfor tilsætter jeg oregano, basilikum og tomatpesto til farsen. Dertil kommer også æg og hvedemel, som gør dine kyllingekødboller luftige. Den rette konsistens på farsen får du, når du kan forme en kødbolle i den hule hånd og kan stege den sprød som en kugle på en pande. Tilberedningen af kyllingekødboller er nemmest i en pande. Så får du også smagen fra kødet til at blive i panden, som pestosovsen efterfølgende laves ud fra. Men man kan også stege kødbollerne i ovnen eller en airfryer, hvis man synes det er nemmere.

Inspiration til opskrifter: Svenske kødboller og Marokkanske kødboller

Kyllingeboller i cremet pestosovs

Jeg bruger ofte pesto som smagsgiver i sovser og dressinger. Jeg tænker det som en tapanade eller pasta, som det ofte kaldes, når vi snakker lignende produkter fra andre verdenskøkkener. På samme måde kan man altså bruge både tomatpasto og basilikumpesto i sin sovs. Dertil bruger jeg madlavninsfløde. Det gør pestosovsen cremet samtidig med at indholdet af mættet fedt ikke er alt for højt. Slutteligt vendes i færdigstegte kyllingekødboller i sovsen. Og man kan slutte retten af med at tilføje fintrevet parmesanost.

Inspiration til opskrifter: Græske kødboller og Citron kødboller

Pasta, ris eller brød

Alt efter hvad du har lyst til eller bedst kan lide, så kan du servere forskelligt tilbehør til kyllingebollerne. Jeg synes sommetider at der er noget ekstra hyggeligt over at dyppe brød i cremet sovs og kyllingekødboller. Men kogte ris eller pasta smager virkelig også skønt til denne italiensk, inspireret hverdagsret.

Kan kyllingekødboller fryses?

Det korte svar til ovenstående spørgsmål er “ja”. Lav derfor gerne en stor portion, når du alligevel er igang. For kyllingekødboller smager kun endnu bedre af at blive frosset ned. Imens de bliver opbevaret, så udvikler smagene i kyllingekødbollerne sig nemlig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering