Chiabudding

Chiabudding

En chiabudding er noget af det nemmeste morgenmad. Chiabuddingen røres nemlig sammen dagen i forvejen, og inden servering, lægges den i lag med kompot, marmelade eller lignende. Derfor er grøden også oplagt som gæstemorgenmad. Da buddingen meget nemt kan fremtrylles og sættes på bordet om morgenen eller formiddagen.

Inspiration til grød opskrifter: Havregrød og Chiagrød

Opskrift på chiabudding

Chiabudding

Udskriv Pin
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 dl skyr
  • 1-2 dl mælk (plantedrik kan også bruges)
  • rabarberkompot, marmelade eller lignende
  • frisk frugt eller bær

Sådan gør du

  • Bland chiafrø med skyr og mælk i en bøtte og lad det trække natten over eller mindst 8 timer i køleskabet 
  • Rør rundt i chiabuddingen og tilsæt mere væske, hvis buddingen er for tyk
  • Saml buddingen med f.eks. rabarberkompot, marmelade, friske bær og müsli

Budding med chiafrø

Chiafrø er en herlig lille frø, som har flere egenskaber. Først og fremmest kan de suge utrolig meget væske til sig. Hvilket er det der sker, når man blander chiafrøene med skyr eller lignende, og lader dem stå i køleskabet natten over. Næste morgen har frøene nemlig suget væsken til sig, og skabt en budding lignende konsistens. Hvis man i stedet for skyr bruger mælk eller yoghurt, så bliver konsistensen mere ala grød. Lige netop her ligger også forskellen i chiagrød og chiabudding. Begge dele smager skønt, men sidst nævnte har mere en dessert konsistens over sig, og derfor er den oplagt som et sundere indslag slutteligt i en morgenmad eller brunch.

Inspiration til grød opskrifter: Bagt havregrød og Bagt grød med æg

Marmelade, kompot og mysli

Når selve chiabuddingen er blandet sammen, og har stået i køleskabet natten over, så skal den røres grundigt i. De små chiafrø kan nemlig godt sætte sig sammen, og det er først når buddingen røres sammen, at den rette konsistens kommer frem. Dernæst kan man lægge chiabuddingen i lag med lige præcis dét, man bedst kan lide. I denne opskrift er brugt en klassisk, hjemmelavet rabarberkompot, men man kan også bruge friske bær, marmelade, kompot lavet på anden frugt og meget mere. Slutteligt kan man pynte sin chiabudding med friske bær, nødder, hakket chokolade, hjemmelavet mysli mm.

Sund chiabudding

Denne morgenmads dessert er oplagt at servere til et fint brunch bord eller lignende. Dog er den mindst lige så oplagt at spise i en travl hverdag. For som opskriften ovenfor indikerer, så tager det ikke mange minutter at røre en chiabudding sammen. Derudover er buddingen særdeles næringsrig, og hvis man sørger for at drysse morgenmaden med mysli eller lignende som også indeholder havre, og dermed kostfibre, så kan det næsten ikke blive bedre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering