Peanutbutter grød

Peanutbutter grød

Denne peanutbutter grød er en simpel havregrød tilført peanutbutter, og som i dette tilfælde er toppet med den bedste smagskombination. Toppingen består nemlig af stegte (mad)bananer, peanutbutter og mørk chokolade. Ganske vist kan havregrøden med peanutbutter utrolig meget i sig selv, så toppingen behøver man langt fra for at få et virkelig lækkert måltid.

Inspiration til grød opskrifter: Havregrød opskrift og Chiagrød

Opskrift på peanutbutter grød

Peanutbutter grød

Peanutbutter grød med stegte bananer

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

havregrød:

  • 100 g grovvalset havregryn
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. flydende honning
  • evt. 1 knivspids salt

Stegte bananer:

  • 1 spsk. smør
  • en hel mad banan (almindelige bananer kan også bruges)

Topping:

  • peanutbutter
  • mørk chokolade

Sådan gør du

Peanutbutter grød:

  • Kog havregryn med vand under omrøring i et par minutter
  • Tilsæt mælk og rør fortsat i gryden hele tiden
  • Tilsæt peanutbutter og honning, og lad grøden koge ind og grynene blive bløde

Stegte bananer:

  • Skær bananer i skiver og placer dem på en pande med smør
  • Steg bananskiverne til de er let gyldne ved høj varme
  • Top peanutbutter grøden med stegte bananer og diverse topping

Grød med peanuts

Grød med peanutbutter

Denne luksus morgenmad af en grød er i den grad inspireret af det afrikanske køkken. Udover at man i lige præcis dette køkken, ofte bruger plantains, som er madbananer, så er man også flittig bruger af peanutbutter. Plantains fåes dog desværre kun i speciel butikker, grønthandlere mm. Man kan dog sagtens købe og bruge almindelige bananer, selvom resultatet ikke bliver helt lige så godt. Almindelige bananer har nemlig lidt svære ved at holde på strukturen, når de steges på panden. Den søde banan smag er dog stadigvæk rigtig god.

Inspiration til grød opskrifter: Risengrød og Bagt havregrød

Plantains

Peanutbutter i havregrød

Peanutbutter er ligesom bananer i alle dens afskygninger, også en fast råvare i det afrikanske køkken. Og selvom havregrød har meget lidt med de sydlige himmelstrøg at gøre, kan man alligevel godt få associationer om selvsamme, når man spiser denne peanutbuttergrød. Derudover kan man både benytte sig af en fin peanutbutter og en mere grov i det. Versionen af peanutbutter som er grov i konsistensen, giver tekstur og fylde til havregrøden. Lige netop derfor kan den særligt anbefales.

Inspiration til grød opskrifter: Overnigt oats og Kokosgrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering