Limemuffins er en nem kage med en cremet frosting på toppen. Både kagedejen og det cremede frosting indeholder lime og limeskal. Hvilket giver friskhed og en let syrlig smag til de klassiske kager. Man behøver ikke bruge en sprøjtepose, men hvis man vil gøre sine limemuffins ekstra fine, kan man sprøjte limefrostingen ud med en sprøjtepose og tyl. Ligesom man kan bruge mere dekorative papirforme til at bage kagerne i.
Inspiration til opskrifter: Chokolademuffins og Muffins grundopskrift
Opskrift på limemuffins

Limemuffins
Ingredienser
Limemuffins
- 3 æg
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 175 g hvedemel
- 1 lime
- 125g blødt smør
Limefrosting
- 250 g flormelis
- 75 g smør
- 1 tsk. vanilje
- 1 lime
Sådan gør du
Limemuffins
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt til æggemassen
- Riv limeskallen på et rivejern og tilsæt det til dejen sammen med 1 spsk. limesaft
- Smelt smør og tilsæt det til dejen. Rør det hele godt rundt
- Fordel dejen i ca. 12 muffinsforme, og placer dem på en bageplade
- Bag kagerne i ovnen i ca. 15min eller til de er gennembagte
Limefrosting
- Pisk flormelis, smør, vanilje sammen i en skål
- Riv limeskallen af endnu en lime, og gem det til senere. Det skal bruges til at pynte kagerne. Tilsæt 1 spsk. limesaft til din frosting
- Pisk din frosting i et par minutter til den bliver cremet og ensartet. Opbevar den herefter i køleskabet til kagerne skal pyntes
- Fordel limefrosting på de færdigbagte og afkølede limemuffins. Brug evt. en sprøjtepose
- Pynt med limeskal
Hjemmelavet muffins med lime
Jeg har bagt disse kager ad flere omgange både i weekenderne uden nogen lejlighed, men også til mere festlige arrangementer. Alle gangene har mine limemuffins været en succes, og er blevet spist. Hvilket jo må være succeskriteriet. Kagerne er ligeledes gode for børn at bage. Man kan endda bruge opskriften som en aktivitet i weekenden eller ferier, hvor man skal finde på noget hyggeligt at lave sammen. Selve kagedejen kan børn sagtens være med til at røre sammen. Ligesom de kan fylde kagedejen i muffinsforme. Slutteligt skal de små limemuffins pyntes, når de er færdigbagt. Og her elsker mine børn, at få lov til at sprøjte limefrostingen ud på kagerne. Hvis du ikke har en sprøjtepose med tyl, så kan du også fordele frostingen med en ske på kagerne. Derefter skal de blot pyntes. Jeg plejer at drysse med revet limeskal. Hvilket er et meget enkelt udtryk. Men mine børn elsker at åbne krymmelskuffen, og pynte kagerne med alverdens, farverig tivolikrymmel og lignende. Hvordan man vælger at pynte dem, kan man jo heldigvis selv bestemme.
Inspiration til opskrifter: Grundopskrift på smørcreme og Påskemuffins
Tips og tricks til opskriften
Som i kan læse i opskriften på limemuffins ovenfor, så er både ingredienslisten og fremgangsmåden meget lige til. Men jeg har alligevel et par tips og tricks, som jeg vil dele med jer:
- Pisk æg og sukker godt sammen inden, at du tilsætter de øvrige ingredienser. Jeg plejer at bruge et elektrisk piskeris, for så kan jeg få æggemassen ekstra hvid og skummende. Det synes jeg giver nogle luftige limemuffins. Dette er også et tip du kan bruge til meget andet bagværk, som du ønsker skal være let og ikke for kompakt i teksturen.
- Brug andre råvarer end lime. Som tidligere nævnt kan du også bruge denne opskrift som en grundopskrift. Har du ikke lime, kan du bruge citron. Ligesom du også kan bruge andet frugt eller bær til både kagedejen og din frosting, der skal smøres på de færdigbagte kager.
- Udover andet frugt, der kan tilsættes til kagedejen, så kan du også tilsætte chokolade. Jeg har prøvet at bage disse limemuffins, hvor vi tilsatte hvidchokolade til dejen. Og de blev simpelthen så gode. Hak blot 100g hvid chokolade groft, og blandt det sammen med hvedemel og de øvrige, tørre ingredienser.
Inspiration til muffins med frugt: Bløde gulerodsmuffins og De bedste kirsebærmuffins
Opbevaring af limemuffins
Når dine limemuffins er færdigbagt, så kan du vælge at fryse dem ned. I fryseren kan kagerne holde sig i flere måneder. Men så snart at dine muffins er pyntet med limefrosting, kan de ikke længere fryses ned. Hvis du alligevel har nogle kager i overskud, som er blevet pyntet med den cremede frosting, så kan du opbevare dem i køleskabet. Her kan kagerne holde sig i en til to dage. Selve kagemassen har det dog med at blive blød over tid, så det skal man være opmærksomhed. Hvis man skal have gæster, og man vil forberede lidt i forvejen, vil jeg derfor anbefale dig at bage dine limemuffins dagen før. Og så først pynte dem med frosting lige inden de skal serveres. Også din limefrosting kan holde sig i køleskabet i en dags tid.
Inspiration til opskrifter: Ostecreme
Lime i bagværk
Lime er en citrusfrugt med en frisk, syrlig smag, der tilfører en unik og balanceret syre til dine limemuffins. Den skarpe syrlighed fra limesaften og de aromatiske olier i skallen giver både smag og duft, der kan løfte selv det mest enkle bagværk. Lime fungerer særligt godt i søde kager, tærter og cookies, hvor den skaber en forfriskende kontrast til sukkerets sødme. Kombinationen af sødt og surt giver en harmonisk smagsoplevelse, som både pirrer ganen og giver kagen et frisk pift. Lime er også perfekt i glasur, curd og cheesecakes, hvor den intense smag træder tydeligt frem. Sammenlignet med citron har lime en lidt mere parfumeret og eksotisk profil, som gør den til et spændende alternativ i klassiske opskrifter. Lige netop derfor foretrækker jeg ofte disse limemuffins fremfor en klassisk citronkage.
2 kommentarer til “Limemuffins”
Tak for nogle super lækre muffins
Nemme at lave for både børn og voksne
Hej Laura, selv tak – jeg er glad for at i kan lide dem 🙂
Kh Maria