Smørcreme

Smørcreme

Smørcreme er en luftig frosting bestående af smør, flormelis og en anelse frugtfarve. Sidst nævnte giver den flotte lyserøde farve, som ses på billederne nedenfor. Og på den måde kan man lave hjemmelavet smørcreme i lige nøjagtig den farve, som man ønsker at pynte sine kager med.

Inspiration til kager: Bagte ferskner og Slikkage

Opskrift på smørcreme

Smørcreme

Smørcreme

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk. frugtfarve

Sådan gør du

  • Pisk smør luftigt
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk det hele sammen med frugtfarve
  • Fordel smørcremen på den afkølede kage eller muffins vha. en sprøjtepose

Hjemmelavet frosting

At lave sin egen smørcreme eller frosting er ganske simpelt. Det vigtigste er blot at piske smørcremen luftig. Dette kan godt tage nogle minutter med en elpisker. Og det er svært at få den rette konsistens frem blot ved håndkræft. Cremen skal være luftig men så fast, at den kan formes med en sprøjtepose og blive siddende på kagen. Mønstret cremen formes i, afhænger af den tyl man vælger til sin sprøjtepose. Hvis man ikke har sådan en, så kan man også sagtens smøre sin smørcreme på kagen med en kniv.

Inspiration til opskrifter: Den du ved nok kage og Hvid brownie

Variationer af smørcreme

Man kan lave smørcreme på mange måder, og opskriften ovenfor skal derfor ses som en grundopskrift. Citronsaft giver syre til cremen, og dette kan man derfor overveje. Ligesom vaniljesukker, chokolade og lignende ingredienser også kan variere smagsudtrykket betydeligt. Sidst men ikke mindst kan man skifte farven fra lyserød til rød, grøn, gul eller hvad man ønsker, så det passer til lige præcis den slags kage, man vil lave.

Hvor længe kan frosting holde sig

Derudover kan man også lave en stor portion og opbevare den i køleskabet i et par dage. Ligesom man også kan lave cremen i forvejen, og pynte sine muffins på dagen, de skal serveres. Drys slutteligt med slik, friske bær, nødder, finthakket chokolade eller andet festligt. Og find opskriften på muffins nedenfor.

Inspiration til opskrifter: Black magic kage og Muffins grundopskrift

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering