Kirsebærmuffins  Kirsebær muffins
Disse kirsebærmuffins er helt enkle, men smager alligevel som en drøm. De tager ikke mange minutter at bikse sammen, og så er de ligesom de fleste andre muffins typer, noget af det letteste at begive sig ud af i dessert køkkenet.

Kirsebærmuffins – perfekte børnemuffins

Muffins med kirsebær  Kirsebær i muffins

Min lille spilopmager bliver bedre og bedre til at bage, og det kom i særdeleshed til udtryk, da vi bagte disse kirsebærmuffins sammen. Hun bestemte selv hvad vi skulle putte i af frugt i kagerne, og kirsebær er hendes yndlings spise for tiden. Det er også bare med at nyde dem nu hvor de er friske, danske og smagfulde, synes jeg. Og i kirsebærmuffins smager det også dejligt med frisk frugt.

Jeg har efterhånden også bagt de fleste forskellige variationer af muffins med frugt og bær, tror jeg. Jeg kan ihvertfald både tælle, blåbærmuffins, hindbærmuffins, æblemuffins, brombærmuffins, kaffemuffins og bananmuffins. Er der andre muffins i kunne komme på, som i ønsker en opskrift på?

Kirsebærmuffins med vanilje  Kirsebær muffins med vanilje

Opskrift på kirsebærmuffins med vanilje

Et lille tip kunne være at tilføje hakkede nødder eller en vaniljestang, hvis man ønsker mere smag til sine kager. Derudover er kirsebærmuffins perfekte til fryseren, og kræver kun et par minutter i mikroovnen for at tø op og blive bløde og lækre.

Kirsebærmuffins med vanilje
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • to æg
  • 150g lyst muscado sukker (almindelig kan også bruges)
  • 150g blødt smør
  • 200g hvedemel
  • to tsk. bagepulver
  • en ts. vanilje
  • to spsk. cremefraice
  • ca. 15 styks. store og modne kirsebær (eller ca. 250g kirsebær)
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt
  2. Smelt smør og tilsæt til dejen
  3. Pisk hvedemel, bagepulver og vanilje sammen i en skål for sig, så det bliver godt blandet rundt
  4. Tilsæt de tørre ingredienser til dejen sammen med cremefraise og rør dejen godt rundt
  5. Hak kirsebær groft og tilsæt bærerne til dejen
  6. Hæld dejen i muffinsforme (silikone eller de faste papforme)
  7. Bag dem ved 175 graders varmluft i ca. 20 min (eller til de er bagte og lysebrune)

 

 

No images found!
Try some other hashtag or username