Lasagne i en pande er en nem og smagfuld hverdags ret for hele familien. Opskriften minder om en klassisk lasagne, men den store forskel er, at den italienske specialitet er lavet i en pande. Dertil er der i denne ret tilføjet ricotta i stedet for mornaysauce. Men man kan sagtens lave opskriften mere traditionelt, og blot bruge mornaysauce i mellem tomatsauce og bolognese.
Inspiration til opskrifter: Lasagne og Bolognese
Opskrift på lasagne i en pande

Lasagne i en pande
Ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. timian
- 1 gulerod
- 2 bladselleri
- 400 g hakket oksekød
- 400 ml hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 250 g ricotta
- 5 lasagneplader
- 150 g mozzarella ost
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint, og steg dem bløde i en pande med olivenolie.
- Hak gulerødder og selleri fint, og tilsæt grøntsagerne til panden. Steg grøntsagerne i et par minutter.
- TIlsæt hakket oksekød, og lad det stege til det er gennemstegt.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og 1-2 dl vand. Lad det koge op og smag til med salt og peber.
- Fordel ricotta i panden, og dernæst lasagneplader knækket i grove stykker.
- Sæt låg på panden, og lad det simre ved middel varme i ca. 40min.
- Fordel mozzarella ost på lasagnen og lad det simre yderligere fem min inden servering.
Nem familiemad
Det skal være nemt at lave aftensmad i hverdagen. Sådan har jeg det i hvertfald selv. Og derfor nyder jeg, at servere denne familieret, som også indeholder grøntsager. Opskriften er inspireret af en klassisk bolognese, hvor både løg, hvidløg, gulerødder og selleri er stegt i olivenolie på en pande. Herefter tilsættes der hakket oksekød, som skal steges, ind til det er gennemstegt. Undervejs tilføres krydderier. Oregano, timian og basilikum er krydderier, som jeg tilsætter alt efter, hvad jeg har i min køkkenskuffe, når jeg laver lasagne i en pande. Dernæst tilsættes hakkede tomater, tomatpure og vand, og så skal kødsovsen op og koge. Man kan nu tilsætte mornaysauce eller ricotta alt efter hvad, man bedst kan lide, eller har lyst til at eksperimentere med. Slutteligt brækkes lasagneplader i store stykker, som fordeles udover lasagnen i panden. Nu skal retten blot simre under låg til lasagnepladerne er møre, hvorefter mozzarella drysses over.
Inspiration til opskrifter: Kødsovs og Sund lasagne
Variationer af pandelasagne
Når man først har prøvet at lave lasagne i en pande, så finder man ud af, hvor mange forskellige versioner af opskriften der er. Prøv derfor endelig at lav fiskelasagne og vegetarlasagne eller hvad du godt kan lide, i en pande. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænserne for opskriftudvikling. Ligeledes kan man også eksperimentere med at lave opskriften i en gryde ala one pot pasta. Sidst nævnte er også en skøn hverdagsret for hele familien med masser af grøntsager. Her knækker man også blot lasagnepladerne i store stykker, og vender pladerne i kødsovsen.
Inspiration til opskrifter: Lakselasagne og Tortellini med oksekød
2 kommentarer til “Lasagne i en pande”
Har ikke prøvet opskriften endnu men den ser virkelig lækker ud så vil prøve den med familien på et tidspunkt
Hej Ellen
Tak for din kommentar. Jeg synes i hvertfald det smager virkelig godt, og det synes resten af min familie herhjemme også.
Rigtig god dag og held og lykke med lasagnen!
Mvh Maria Vestergaard