Lasagne i en pande

Lasagne i en pande

Lasagne i en pande er en nem og smagfuld hverdags ret for hele familien. Opskriften minder om en klassisk lasagne, men den store forskel er, at den italienske specialitet er lavet i en pande. Dertil er der i denne ret tilføjet ricotta i stedet for mornaysauce. Men man kan sagtens lave opskriften mere traditionelt, og blot bruge mornaysauce i mellem tomatsauce og bolognese.

Inspiration til opskrifter: Lasagne og Bolognese

Opskrift på lasagne i en pande

Lasagne i en pande

Lasagne i en pande

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 1 gulerod
  • 2 bladselleri
  • 400 g hakket oksekød
  • 400 ml hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpure
  • 250 g ricotta
  • 5 lasagneplader
  • 150 g mozzarella ost

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint, og steg dem bløde i en pande med olivenolie.
  • Hak gulerødder og selleri fint, og tilsæt grøntsagerne til panden. Steg grøntsagerne i et par minutter.
  • TIlsæt hakket oksekød, og lad det stege til det er gennemstegt.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og 1-2 dl vand. Lad det koge op og smag til med salt og peber.
  • Fordel ricotta i panden, og dernæst lasagneplader knækket i grove stykker.
  • Sæt låg på panden, og lad det simre ved middel varme i ca. 40min.
  • Fordel mozzarella ost på lasagnen og lad det simre yderligere fem min inden servering.

Nem familiemad

Det skal være nemt at lave aftensmad i hverdagen. Sådan har jeg det i hvertfald selv. Og derfor nyder jeg, at servere denne familieret, som også indeholder grøntsager. Opskriften er inspireret af en klassisk bolognese, hvor både løg, hvidløg, gulerødder og selleri er stegt i olivenolie på en pande. Herefter tilsættes der hakket oksekød, som skal steges, ind til det er gennemstegt. Undervejs tilføres krydderier. Oregano, timian og basilikum er krydderier, som jeg tilsætter alt efter, hvad jeg har i min køkkenskuffe, når jeg laver lasagne i en pande. Dernæst tilsættes hakkede tomater, tomatpure og vand, og så skal kødsovsen op og koge. Man kan nu tilsætte mornaysauce eller ricotta alt efter hvad, man bedst kan lide, eller har lyst til at eksperimentere med. Slutteligt brækkes lasagneplader i store stykker, som fordeles udover lasagnen i panden. Nu skal retten blot simre under låg til lasagnepladerne er møre, hvorefter mozzarella drysses over.

Inspiration til opskrifter: Kødsovs og Shepherds pie

Variationer af pandelasagne

Når man først har prøvet at lave lasagne i en pande, så finder man ud af, hvor mange forskellige versioner af opskriften der er. Prøv derfor endelig at lav fiskelasagne og vegetarlasagne eller hvad du godt kan lide, i en pande. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænserne for opskriftudvikling. Ligeledes kan man også eksperimentere med at lave opskriften i en gryde ala one pot pasta. Sidst nævnte er også en skøn hverdagsret for hele familien med masser af grøntsager. Her knækker man også blot lasagnepladerne i store stykker, og vender pladerne i kødsovsen.

Inspiration til opskrifter: Lakselasagne og Kyllingelasagne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering