Citron kødboller i tomatsauce

Citron kødboller med tomatsauce

Opskriften på citron kødboller med tomatsauce indeholder reklame for Hellofresh

Opskrift på citron kødboller

Hvis der er noget, vi i min lille familie kan lide, så er det kødboller i absolut alle afskygninger. Og det vil sige også de italienske. Kødet smager simpelthen fantastisk trillet i den fløjlsbløde tomatsauce, og så passer det til både pasta, spaghetti, ris og blomkålsris, som jeg har brugt ved denne servering.

Opskriften er ikke min egen. Inspirationen kommer i stedet fra Hellofresh.dk, der udover måltidskasser, også rummer et virkelig fint opskrift kartotek. Ligesom med denne opskrift på italienske kødboller, der er piftet op med en anelse citronsaft.

Det er også Hellofresh.dk, der for første gang har fået mig til at smage blomkåls ris, som alternativ til almindelige ris. Jeg må sige, at jeg er fuldstændig overrasket over, hvor godt det egentlig smager. Det er absolut ikke sidste gang, at jeg prøver ligepræcis den version.

Inspiration til: Klassisk opskrift på italienske kødboller med cremet tomatsauce

Citron kødboller

Citron kødboller i tomatsauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kødboller:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • saften fra 1/2 citron
  • 2 spsk. panko rasp
  • 1,5 tsk. salt
  • olivenolie til stegning

Tomatsauce:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. basilikum
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g tomatpasta/tomatpure
  • Smages til med salt og krydderier
  • 2 dl cremefraiche

Servering:

  • ris, blomkåls ris eller pasta
  • 100 g rucola salat

Sådan gør du

Kødboller:

  • Hak løg og hvidløg fint og bland det grundigt med hakket oksekød, citronsaft, pankorasp, æg og salt
  • Lad farsen hvile 15min inden den formes til kødboller og steges med olie på en varm pande

Tomatsauce:

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde med olie og krydderier
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og cremefraiche og lad det langsomt koge op så saucen ikke skiller.
  • Smag saucen til med salt og peber og hæld alle de færdigstegte kødboller i tomatsaucen

Servering:

  • Kog ris, pasta eller blomkålsris som anført på pakken og vend risene med rucola
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Inspiration til det italienske køkken

Det italienske køkken er uden tvivl en af mine favorit verdenshjørner i den globale madkultur. Jeg knuselsker at gå på opdagelse i gamle kogebøger, udforske nye og gamle opskrifter og ikke mindst spise mig igennem det hele. Denne opskrift på citron kødboller var absolut ingen undtagelse. Mine børn var vilde med retten, og spiste rub og stub.

Italienske kødboller

Inspiration til: Den klassiske lasagne med lasagneplader

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering