Græske kødboller på spyd serveret med en sommersalat, græske hjemmelavede kartofler, tzatziki med hvidløg, og grønne oliven synger til mit madhjerte og smagsløg. Jeg elsker simpelthen sommerretter som denne, og når det er vinter længdes jeg efter disse madoplevelser. Ikke fordi man ikke kan spise græske kødspyd om vinteren, men det er bare som om, at græsk mad rimer bedre på sommer end vinter. Og denne her opskrift på hjemmelavede græske kødspyd er virkelig pragtfuld spise især også sammen med græske kartofler og en sommerlig tomatsalat!
Græske kødboller – en sommerret
Sommeren er endelig nået til Danmarks bredegrader. Hvis man ser bort fra de jævne regnskyl, der vasker min by et par gange om dagen, så er det ganske rart, at varmen og solen nu viser sit ansigt frem. De tunge retter, med sovs rodfrugter og langtidsstegte udskæringer er atter gået på vinterpension. I stedet er det friske danske jordbær, tomater og krydderurter, der står i fokus. Dagens ret hjemme hos os, er også en klassisk sommerret i mine øjne. Opskriften på græske kødboller er meget simpel, nem og særdeles velsmagende. De græske kødboller kan endda blive grillet over den åbne ild, imens tomaterne bliver skåret til salat, og tzatzikien bliver smagt til med hvidløg. Derudover kan man også tilføre forskellige krydderurter til sine græskeretter, for at variere smagsudtrykkene for hver gang.
Opskrift på hjemmelavede græske kødboller
Læs også gerne: Lasagne med kylling, Bagt kartoffel med mexicansk fyld, Opskrift på one pot pasta og Gyros med svinekød
- 500g hakket oksekød (eller lammekød)
- 1 æg
- 100g fetaost
- 1tsk salt
- ½ tsk peber
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- olivenolie og smør til stegning
- Hak løg og hvidløg fint, og smulrer fetaosten med fingrene i en stor skål.
- Bland alle ingredienserne sammen
- Form små kødboller med en ske og den hule hånd.
- Steg kødbollerne i smør og olivenolie til de er gennemstegte.
- Placer kødbollerne på kødspyd
En anden græsk klassiker som jeg også kan anbefale, er hjemmelavet græsk farsbrød med fetaost!
1 kommentar til “Græske kødboller med tomatsalat”
Ej men det smager virkelig også dejligt, så det synes jeg lyder som en god ide! 😀