Kyllingefrikadeller smager mindst lige så godt, som almindelige frikadeller lavet på svinefars. Smagen af kylling i frikadeller er mere mild, og kombineret med forskellige råvarer og krydderier, kan man kombinere smagsudtrykket en helt del. På den måde kan man også variere frikadellefarsen alt efter årstid og sæson.

Inspiration til opskrifter med kylling: Fyldt kyllingebryst og Marineret kylling

Opskrift på kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Print Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Serveringer: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 dl havregryn
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk. salt
  • evt. en håndfuld persille
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og riv gulerod fint på et rivejern
  • Bland grøntsagerne med de øvrige ingredienser og tilsæt evt fint hakket persille
  • Lad gerne farsen hvile i køleskabet i mindst 15min. Det vil samle farsen og gøre kyllingefrikadellerne mere luftige
  • Form kyllingefrikadellerne i hånden med en ske, og steg dem ved middelvarme på en stegepande med olie eller smør
  • Steg frikadellerne på begge sider til de er sprøde og let gyldne på ydersiden samt gennemstegte inden i

Kyllingefrikadeller

Er du glad for mine opskrifter? Få 100 af mine bedste opskrifter på aftensmad i min nye kogebog MIT FAMILIEKØKKEN. Så løber du aldrig tør for nemme aftensmadsideer. KØB BOGEN LIGE HER.

Psst. Modtager du (ganske gratis) min ugentlige madplan med indkøbsliste? Madplanen vil spare dig tid på planlægning og indkøb. TILMELD DIG LIGE HER

Hjemmelavet frikadeller af kyllingefars

Kyllingefrikadeller smager virkelig godt, og kan spises fuldstændig på samme måde, som traditionelle, danske frikadeller af svinekød. Det vil sige med kartofler og brun sauce. Hvis man hellere er til en mere frisk og sommerlig menu, så smager kyllingefrikadellerne også godt sammen med kold kartoffelsalat og en sprød salat. Dette er særligt, hvis man benytter sig af både urter og gulerod, som opskriften ovenfor beskriver. Både gulerod og urter giver smag til kødet, samt gør dem endnu mere saftige. Lige præcis derfor er frikadellerne også gode til børn og babyer, fordi de er nemme at tygge i.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Svenske kødboler og Tyrkiske frikadeller

Frikadeller med kylling

Tips og gode råd til frikadeller af kylling

  • Persille, purløg, timian mm. er gode krydderier og urter at tilsætte sin frikadellefars
  • Gulerod, squash, selleri mm. er alle grøntsager som kan rives fint på et rivejern, og bruges i kyllingefrikadeller. Dette er både for smagen og udseendets skyld.
  • Havregryn kan erstattes af hvedemel eller rasp
  • Kyllingefrikadeller kan sagtens fryses ned. Det er derfor oplagt at lave en dobbelt portion af frikdadellerne, og så fryse halvdelen ned. Når man alligevel er igang, så kræver det ikke lige så meget arbejde, at lave en ekstra portion mad. Til gengæld gør det en kæmpe forskel en anden dag, hvor aftensmaden blot skal tages op fra fryseren og lunes.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Frikadeller med grøntsager og Squashfrikadeller