Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller smager mindst lige så godt, som almindelige frikadeller lavet på svinefars. Smagen af kylling i frikadeller er mere mild, og kombineret med forskellige råvarer og krydderier, kan man kombinere smagsudtrykket en helt del. På den måde kan man også variere frikadellefarsen alt efter årstid og sæson.

Inspiration til opskrifter med kylling: Fyldt kyllingebryst og Marineret kylling

Opskrift på kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 dl havregryn
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk. salt
  • evt. en håndfuld persille
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og riv gulerod fint på et rivejern
  • Bland grøntsagerne med de øvrige ingredienser og tilsæt evt fint hakket persille
  • Lad gerne farsen hvile i køleskabet i mindst 15min. Det vil samle farsen og gøre kyllingefrikadellerne mere luftige
  • Form kyllingefrikadellerne i hånden med en ske, og steg dem ved middelvarme på en stegepande med olie eller smør
  • Steg frikadellerne på begge sider til de er sprøde og let gyldne på ydersiden samt gennemstegte inden i

Kyllingefrikadeller

Er du glad for mine opskrifter? Få 100 af mine bedste opskrifter på aftensmad i min nye kogebog MIT FAMILIEKØKKEN. Så løber du aldrig tør for nemme aftensmadsideer. KØB BOGEN LIGE HER.

Psst. Modtager du (ganske gratis) min ugentlige madplan med indkøbsliste? Madplanen vil spare dig tid på planlægning og indkøb. TILMELD DIG LIGE HER

Hjemmelavet frikadeller af kyllingefars

Kyllingefrikadeller smager virkelig godt, og kan spises fuldstændig på samme måde, som traditionelle, danske frikadeller af svinekød. Det vil sige med kartofler og brun sauce. Hvis man hellere er til en mere frisk og sommerlig menu, så smager kyllingefrikadellerne også godt sammen med kold kartoffelsalat og en sprød salat. Dette er særligt, hvis man benytter sig af både urter og gulerod, som opskriften ovenfor beskriver. Både gulerod og urter giver smag til kødet, samt gør dem endnu mere saftige. Lige præcis derfor er frikadellerne også gode til børn og babyer, fordi de er nemme at tygge i.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Svenske kødboler og Tyrkiske frikadeller

Frikadeller med kylling

Tips og gode råd til frikadeller af kylling

  • Persille, purløg, timian mm. er gode krydderier og urter at tilsætte sin frikadellefars
  • Gulerod, squash, selleri mm. er alle grøntsager som kan rives fint på et rivejern, og bruges i kyllingefrikadeller. Dette er både for smagen og udseendets skyld.
  • Havregryn kan erstattes af hvedemel eller rasp
  • Kyllingefrikadeller kan sagtens fryses ned. Det er derfor oplagt at lave en dobbelt portion af frikdadellerne, og så fryse halvdelen ned. Når man alligevel er igang, så kræver det ikke lige så meget arbejde, at lave en ekstra portion mad. Til gengæld gør det en kæmpe forskel en anden dag, hvor aftensmaden blot skal tages op fra fryseren og lunes.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Frikadeller med grøntsager og Squashfrikadeller

17 kommentarer til “Kyllingefrikadeller”

  1. Hej! Er så vild med du har laver en blog, har fulgt og savler længe over dine billeder på Instagram!!! Hvis man nu ikke er til hytteost, hvad putter man så i istedet?

    1. Maria Vestergaard

      Tusind tak Nellie for din søde kommentar! 🙂 Nu tror jeg endelig, at jeg har fundet ud af, hvordan man også svarer 😀
      Du kan sagtens undlade hytteosten, og putte et ekstra æg i f.eks. Det vigtigste er bare, at konsistensen er fin. Dvs. fast nok til at kunne forme frikadellerne, men saftig nok til at de ikke bliver tørre. Det skal dog siges, at hytteosten slet ikke kan smages! Jeg bryder mig heller ikke selv om det, andet end i retter som disse. Håber det kunne bruges! 🙂

    2. Min ældste datter lavede kyllingefrikadeller i går, foruden mel, havregryn, 2 æg, lidt mælk, kom hun også hakket rød peber og en masse revet mozzarella i. Det er de bedste “deller” jeg nogensinde har smagt.

  2. Signe Kristensen

    Super lækker deller. Jeg bagte dem i ovnen. Og de blev rigtig gode. Serveret med en spidskål, fennikel, æble salat med citron, honning, soya marinade og peanut. Perfekt menu.

  3. De BEDSTE kyllingefrikadeller 🙂
    Og til dig Maria, dine opskrifter er fantastisk gode og passer perfekt til børnefamilien.

  4. Verdens bedste frikadeller, dog undrer det mig at delen med hytteosten er “faldet” ud af opskriften?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering