Tyrkiske frikadeller Tyrkiske frikadeller med persille
Tyrkiske frikadeller er en skøn krydret ret. De tyrkiske köfte, som de også kaldes, er både præget af det mellemøstlige køkken, men også det syd europæriske. Spiloppen udbrød faktisk, “jubiii” vi skal have græske frikadeller. Og selvom de hverken indeholder fetaost, tomat, oliven eller andet middelhavs-præget, så smager de lidt ala den slags frikadeller. Hvilket er virkelig skønt.

Tyrkiske frikadeller med couscous salat

Sunde tyrkiske frikadeller Tyrkiske frikadeller med couscous salat

Jeg fik i sidste uge en pludselig ide om, at invitere Faster Josette og hendes kæreste Kristian, på tyrkisk mad. Her lavede jeg de føromtalte tyrkiske frikadeller samt couscous salat, yoghurt dressing og fladbrød, der blev stegt på panden. Sidst nævnte er noget vi virkelig elsker hjemme hos os. Vi spiser fladbrødene med hænderne og dypper dem i yoghurt dressingen, men også salaten. Helt generelt så er der altså noget særligt over mad, man spiser med hænderne. Det synes især min familie ihvertfald, men det er nok også grundet deres afrikanske rødder. Jeg selv skal stadig vænne mig en smule til det, og har altid en kniv og gaffel ved hånden, også når jeg skal spise tyrkiske frikadeller.

Inspiration til mellemøstlig mad: De bedste marokkanske kødboller i tomat og Krydret buddhabowl med kikærter og hummus

Tyrkisk menu Tyrkiske köfte

Hjemmelavet tyrkiske frikadeller

Jeg varierer sommetider min opskrift på tyrkiske frikadeller en smule. Nogle gange tilsætter jeg en anelse persille og sågar mynte, for at krydre de tyrkiske köfte yderligere. Andre gange får den også lidt ekstra med krydderibøtterne. Faktisk er det altid på slum det foregår, når jeg laver min fars, men jeg har nu alligevel prøvet, at nedskrive min opskrift så godt som muligt. Vær dog ikke bange for at eksperimenter, når i laver opskriften. Måske ikke første gang, men anden eller tredje gang.

Tyrkiske frikadeller (köfte) Tyrkiske deller

Opskrift på tyrkiske frikadeller

Tyrkiske frikadeller

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 400-500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 50 g rasp
  • 1,5 tsk salt
  • 1/4 tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • evt en håndfuld persille
  • evt en lille håndfuld mynte
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Bland løg med hakket oksekød, rasp, æg og krydderier
  • Hak evt. krydderurter og tilsæt farsen
  • Bland farsen godt sammen og form dem som runde kødboller
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Steg de tyrkiske kødboller på en varm pande med olivenolien, så de får en flot gylden farve
  • Lad kødbollerne bage færdig i ovnen i ca. 7-10min

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)