Køleskabsgrød

Køleskabsgrød

Køleskabsgrød er en perfekt morgenmad til både når det skal gå en smule stærkt, men også til weekenderne, hvor morgenmaden godt må være ekstra lækker. Toppingen behøver ikke at være noget særligt, men hvis tiden er til det, så lad dig endelig inspirere at kombinationen af peanutbutter, friske bær og marmelade. Selvom du i virkeligheden kan toppe din kolde grød med alverdens nødder, frugter og chokolader.

Inspiration til grød opskrifter: Grød med æble og Morgengrød

Opskrift på køleskabsgrød

Køleskabsgrød

Køleskabsgrød med havregryn og chiafrø

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Antal: 1 person

Ingredienser

Grød:

  • 60 g havregryn
  • 1 spsk. chiafrø
  • 250 ml mælk
  • 1 tsk. flydende honning
  • 200 g vaniljeskyr

Topping:

  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1/2 spsk. saltede mandler
  • 25 g friske bær
  • 1/2 æble
  • 1 spsk. marmelade

Sådan gør du

  • Bland havregryn med natural yoghurt og chiafrø i en bøtte
  • Sæt låg på bøtten og opbevar den i køleskabet natten over
  • Næste morgen toppes køleskabs grøden med alverdens topping

Grød i køleskabet

I virkeligheden er det blot at blande lidt havregryn sammen med et mælkeprodukt, og så lade grøden trække natten over. Dernæst har man en udsøgt morgenmad næste morgen. Jeg har dog eksperimenteret en smule med denne form for overnight oats, som det også sommetider kaldes. Min favorit er med vaniljeskyr, fordi det gør køleskabs grøden ekstra cremet. Skyr fåes i mange forskellige smage. Ligesom man også kan købe natural skyr, der ikke smager af andet end et mælkeprodukt. Derfor er det op til dig selv og egne smags præferencer, hvad du vil basere din køleskabsgrød på. Det er bare vigtigt, at du samtidig bruger et produkt som mælk, til at blande i din køleskabsgrød. Ellers bliver grøden alt for tyk. Og det er ikke rart at spise en travl morgen.

Inspiration til opskrifter: Bagt grød og Havregrød

Kold grød

Udover grovvalsede havregryn så tilsætter jeg også ofte en spsk. chiafrø til min køleskabsgrød. Frøene suger væsken til sig, og gør morgengrøden ekstra cremet. Dertil er chiafrø utrolig næringsrige. De smager ikke af noget særligt, men gør altså som sagt grøden ekstra god i konsistensen.

Netop her til morgen blev min køleskabsgrød pyntet særdeles ekstravagant, som i nok kan se. Det er dog langt fra sådan, at den normalt ser ud. For det meste er den opbevaret i en bøtte i køleskabet natten over, og næste morgen toppet med banan, peanutbutter og måske lidt nødder. Derefter bliver bøtten med køleskabsgrød taget med mig i tasken og på farten, til når tiden er til at spise morgenmad. Jeg er nemlig af den type menneske, der skal have været vågen i en god portion timer, før jeg kan spise morgenmad. Så selvom jeg står op kl. 6.00 med børnene, så er det ofte først ved 9-tiden eller senere, at jeg spiser noget for første gang. Inden da er der dog altid blevet drukket en kop kaffe eller to. Jeg må indrømme, at lige netop kaffe nok er det første jeg tænker på, så snart jeg slår øjnene op om morgenen.

Inspiration til opskrifter: Vegansk risengrød og Kokosgrød

Køleskabsgrød med havregryn

Havregryn er nok grundstenen i de fleste grødopskrifter. Og det er der en helt særlig grund til. Havregryn har et højt fiberindhold, og derfor mætter grynene utrolig godt. Dertil er havregryn næringsrige i forhold til vitaminer og mineraler, og så smager grynene simpelthen bare godt. Når man laver køleskabsgrød, og lader sin grød stå natten over i køleskabet, så suger grynene væsken til sig. Tilbage har man en utrolig cremet grød, som også er god til små børn. Hvis man derimod koger sin grød på klassisk vis, og ikke har ladet sine havregryn stå i blød natten over, så er grynene mere tydelige i konsistensen, når man tygger i dem. Det er som sagt en smagssag. Men jeg synes, at en køleskabsgrød er et foretrække. Det smager bare bedre, og så er det også utrolig nemt.

Inspiration til opskrifter: Overnight oats og Chiagrød

5 kommentarer til “Køleskabsgrød”

  1. Karin Lindhardt

    4 stars
    Jeg synes det bliver en meget fast grød, men ikke værre end man kan spæde den til med lidt mælk. I dag spiser jeg den med æblestykker og hjemmelavet granola og glæder mig til versionen ‘peanutbutter-banan-saltede mandler’ i morgen.

      1. 5 stars
        Jeg er virkelig vild med din grød
        Jeg elsker at den er fast, så bliver den bare suppleret med lidt mælk og det er jo kun fantasien der sætter grænser for toppingen. Her er det rugbrøds crumbel, og hjemmelavet frugt symfoni der hitter lige gir tiden. Tak for at du har åbnet mine øjne for en genial morgenmad.

  2. 5 stars
    Skøn grød– jeg synes nu også, at den var meget fast, men pyt. Jeg spiste den med acaiplv. og blåbær. I morgen vil jeg også prøve med peanut + salt mandler. Og ellers i fremtiden variere i det ‘uendelige.’ Tak for tippet.

    Lisbeth

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering