Jordbærtrifli

Jordbærtrifli opskrift

Jordbærtrifli er en dessert, der typisk består af flere lag af forskellige ingredienser, herunder jordbær, makroner, vaniljecreme eller flødeskum, og nogle gange også syltetøj, som jeg har valgt at bruge i denne opskrift. Lagene bygges op i et glas eller en skål, så de forskellige smage og teksturer kombineres til en lækker og visuelt tiltalende dessert.

Inspiration til opskrifter: Brombærtrifli og Rabarbertrifli

Opskrift på jordbærtrifli

Jordbærtrifli opskrift

Jordbærtrifli

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 500 g jordbær
 • 6 tsk. syltetøj (med smag af jordbær, solbær mm.)
 • 0,5 L vaniljecreme
 • 150 g makroner
 • frisk mynte

Sådan gør du

 • Skyl jordbær, skær toppen af, og skær bærene i kvarte
 • Placer syltetøj i bunden af seks glas, og smør syltetøjen en smule op ad glassene i en spiral
 • Fordel dernæst friske jordbær i bunden af glassene, så makroner skåret i halve og til slut vaniljesauce
 • Gentag indtil glassene er helt fyldte og pynt med frisk mynte

 

Sød og sur hjemmelavet trifli

Når man tager en bid af jordbærtrifli, vil man opleve en harmonisk blanding af søde, syrlige og friske smage. Jordbærrenes saftighed og syrlighed balancerer vaniljecremens og evt. flødeskummets rigdom og sødme. Makronernes sprøde tekstur giver en dejlig kontrast til den cremede vaniljecreme og flødeskum. Hvis der er tilsat likør, vil der være en subtil, men sofistikeret dybde i smagen. Den samlede smagsoplevelse er frisk, sød og let, hvilket gør jordbærtrifli til en ideel dessert, især på varme sommerdage.

Inspiration til opskrifter: Milkshake opskrift og Slikkage

Nem dessert på fire ingredienser

Gode og velsmagende desserter behøver ikke altid at tage en evighed at lave. Dette er tilfældet ved denne sommerdessert – jordbærtrifli. Desserten tager blot få minutter at lave alt efter om man vælger at købe vaniljecremen eller lave den selv. Det samme er tilfældet med syltetøjet, som man også kan lave selv, eller nem købe i et supermarked. Jeg selv har ikke altid overskuddet til at stå og bage kage, når vi skal have gæster, og her er denne jordbærtrifli altså genial. For desserten består blot af makroner, jordbær, vaniljecreme og syltetøj. Det er altså en nem dessert.

Inspiration til opskrifter: Marinerede jordbær og Jordbærkage

Spis jordbær i sæson

Jordbær smager bedst, når de er i sæson og fuldt modne. I Danmark og mange andre steder i Europa er den bedste tid for friske, lokale jordbær typisk fra juni til juli. Her er nogle faktorer, der påvirker, hvornår jordbær smager bedst, og dermed også hvornår din jordbærtrifli smager bedst:

 • Forår og tidlig sommer: Juni og juli er de primære måneder for danske jordbær. I denne periode er jordbærrene naturligt søde og saftige, da de får tilstrækkeligt sollys og varme til at udvikle deres fulde smag.
 • Modne bær: Jordbær smager bedst, når de er fuldt modne. De skal være dybrøde, have en ensartet farve og være faste, men ikke hårde. Hvis de plukkes for tidligt, før de er fuldt modne, kan de være sure og have en mindre intens smag.
Sådan opbevares en trifli med jordbær

En jordbærtrifli kan ikke holde sig forfærdelig lang tid i køleskabet. I hvert fald ikke hvis man ønsker, at makronerne skal forblive sprøde. Jeg har dog af flere omgange serveret desserten, hvor triflierne har stået nogle timer i køleskabet, og det har smagt ganske fint, selvom makronerne var blødt en smule ud. Alternativt skal man lave sin jordbærtrifli lige inden servering, og det tager jo heller ikke mange minutter, at blande de forskellige lag sammen til en hjemmelavet trifli.

Inspiration til opskrifter: Jordbærtærte og Koldskålsgrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering