Brombær trifli med rom

Opskriften på brombær trifli indeholder reklame for Dansukker
Brombær trifli  Brombær trifli
Denne fantastiske sommer, som vi stadig har stor glæde af, har rykket brombær sæsonen en smule fremad, og derfor kan man nu købe solmodne sensommerbær på gader og stræder og i supermarkeder. Dette har jeg selvfølgelig udnyttet i denne skønne brombærtrifli, der indeholder et strejf af hvid og god rom.

Inspiration til opskrifter: Jordbærtrifli

Hjemmelavet brombær syltetøj

Opskriften på brombærtrifli indeholder en hjemmelavet syltetøj lavet vha. Dansukker syltesukker. Noget jeg har brugt utallige gange, når jeg har høstet mine bedsteforældres, mostre og naboers bærbuske for brombær, hindbær og især jordbær. Jeg er selvfølgelig opvokset med hjemmelavet marmelade og syltetøj, og efter jeg er blevet voksen, flyttet hjemmefra, blevet mor, og selv er herre over mit eget køkken og syltetøjs produktion, så vælger jeg også oftere og oftere, at bruge Dansukker syltesukker fremover almindelig sukker, melatin og atamon. Det er altså bare hammer smart, og så er det stadig et hjemmelavet produkt, man står tilbage med efter kogeriet.

Jeg følger egentlig bare fremgangsmåden bag på pakken, som beskriver at en del bær skal koges op sammen med samme mængde syltesukker, og så er der hjemmelavet syltetøj 10min efter.

Inspiration til andre opskrifter med brombær: De bedste brombær muffins og sommer marengs lagkage

Trifli med brombær  Trifli brombær

Opskrift på brombær trifli

Når jeg skal bruge min syltetøj i desserter, så synes jeg det smager skønt, at tilføre en smule spiritus til den færdige syltetøj. Det kan både være rom, gin mm. og evt. kan man dele portionen i to, så spiritussen kun kommer i den del, der skal bruges i desserten, og ikke i syltetøjet der skal bruges til morgenbollerne næste dag. Det tror jeg i hvert fald ikke, ville falde i min lille spilopmagers smag.

Min brombær trifli er derudover utrolig simpel, og tæt på verdens nemmeste dessert. Den består af skiftevis knuste makroner, brombærsyltetøj og så flødeskum vendt i vanilje og flormelis fra dansukker. Min kæreste har før i tiden arbejdet på gourmet restauranter, så han har lært mig, at flødeskum vendt i vanilje og flormelis hedder chantilly creme. I begyndelsen syntes jeg det lød farligt fint og besværligt, men sådan er det jo med meget hjemmelavet mad. Når man f.eks. finder ud af hvor nemt det i virkeligheden er at lave sin egen hjemmelavede syltetøj, så bliver det hurtigt en del sjovere at plukke kilo og atter kilovis af bær fra nære og bekendtes haver.

Trifli med brombærsyltetøj  Brombær trifli med rom

Brombær trifli med rom
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 4 brombær trifli:
Fremgangsmåde
  1. Skyl brombær grundigt og blend dem evt groft med en stavblender
  2. Kog 200g af bærerne sammen med syltesukker i ca. 10min
  3. Hæld en smule rom i brombærsyltetøjen
  4. Lad det køle helt ned inden din brombær trifli ligges sammen
  5. Piske fløde til flødeskum og vend flormelis og kornene fra vaniljestangen heri
  6. Læg din brombær trifli sammen med skiftevis knuste makroner, brombær syltetøj og creme
  7. Pynt til sidst med friske brombær

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *