Denne slikkage består af en simpel chokoladekage, der er pyntet overdådigt med glasur, slik og frisk frugt. Èn kage som er ethvert barns dessertdrøm, og som går perfekt til børnefødselsdag. Pynt slikkagen med lige præcis det yndlingsslik, som dig og din familie bedst kan lide.
Inspiration til opskrifter: Chokoladekage og Fødselsdagsboller
Opskrift på slikkage

Slikkage
Ingredienser
- 300 g sukker
- 3 æg
- 200 g blødt smør
- 100 g mælke chokolade
- 2,5 dl sødmælk
- 275 g hvedemel
- 5 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
Glasur:
- 200 g flormelis
- 1/2 dl vand
- 1 tsk. frugtfarve
Pynt:
- 400 g blandet slik
- 400 g jordbær eller anden frugt
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
- Smelt forsigtigt smør og chokolade i en kasserolle og lad det køle ned til det er under fingervarmt
- Vend det i æggemassen sammen med mælk
- Rør alle de tørre ingredienser sammen og vend det i kagedejen
- Fordel kagedejen i en kageform beklædt med bagepapir og bag chokoladekagen ved 175 graders varmluft i ca. 30-35min
- Lad kagen køle helt ned inden den pyntes
Glasur:
- Bland flormelis med vand og frugtfarve
- Fordel glasuren på den afkølede chokoladekage
Pynt:
- Fordel slik og frugt skåret i mundrette stykker på chokoladekagen
Hjemmelavet chokoladekage med slik
Denne slikkage er ganske simpel. Kagen er en klassiske skærekage med chokolade og kakaopulver. En traditionel chokoladekage der ofte serveres i skoler, børnehaver og sociale arrangementer. Man begynder med at piske æg og sukker luftigt sammen med en elpisker. Dette er vigtigt for at kage bliver luftig. Dernæst smeltes smør og chokolade i en gryde. Chokolademassen må ikke være for varm, når den vendes i æggemassen. Derfor kan man med fordel varme smør og chokolade meget langsomt. Derudover så brænder chokolade meget nemt på. Hvorfor det også er vigtigt at det lunes langsomt. De tørre ingredienser vendes sammen først inden alle råvarer til chokoladekagen blandes godt sammen. Man kan sagtens smøre en bradepande med smør eller olie, hvis man ikke har bagepapir, men det er vigtigt at gøre en af delene, så kagen ikke brænder fast til bageformen. Lad chokoladekagen køle helt ned inden den pyntes til en slikkage. Hvis ikke den køler ned, vil glasuren have svært ved at sætte sig.
Inspiration til opskrifter til børnefødselsdag: Børnedrinks og Chokoladeboller
Sådan pynter du en fødselsdagskage
Det der gør chokoladekagen særlig festlig er, at den er pyntet med flot og farverig slik. Hvis barnet er vild med lyserød, så kan man vælge at fordele lyserød glasur på sin slikkage, ligesom grøn, gul og blå glasur også vil være fint. Derefter kan man vælge at bruge slik og frugt i farver, som matcher glasuren. Man kan ofte købe små poser slik af 100g størrelser, hvor slikket er i specifikke farvetoner. På billederne i denne opskrift er der således brugt rød frugtfarve, der giver en lyserød glasur samt rødlige toner af slik, som matcher glasuren. Slutteligt er denne slikkage pyntet med jordbær. Friske bær som blåbær, hindbær og jordbær er oplagt at pynte sin slikkage med. Man skal dog være opmærksom på, at kagen hurtig bliver fugtig, når der pyntes med frisk frugt. Kom derfor først frugt og bær på slikkagen lige inden, at den skal serveres.
Inspiration til opskrifter: Oreo cheesecake og Sukkerkant på glas
Slikkage som fødselsdagsaktivitet
I stedet for at pynte slikkagen inden gæsterne kommer, så kan man også gøre pyntningen til en del af en aktivitet. Dette er i særliggrad en god ide, hvis man skal holde børnefødselsdag. Skær evt. kagen ud i små stykker, og lad børnene pynte deres eget stykke kage med glasur og valgfri slik, frugt og bær. Samme opskrift på kagedej ovenfor kan også bruges til muffins. På den måde bliver det endnu sjovere at pynte sin egen chokolademuffin.