Marinerede jordbær . Marinerede balsamico jordbær
Denne opskrift på marinerede jordbær i balsamico, friskkværnet peber og mynte er virkelig en gammel kending. I ved, en af dem man har lavet ualmindelig mange gange, serveret for et utal af gæster, og ikke mindst delt opskriften på til et hav af skønne mennesker. Og nu måtte den altså også lande her på bloggen.

Balsamico marinerede jordbær

Balsamico marinerede jordbær . Jordbær i balsamico marinade

Som så mange andre opskrifter, er jeg vokset op med denne ufattelig nemme dessert. Det er min mor, der har lavet den et utal af gange for min familie og jeg, og hver gang har vi elsket hende for det. Hvordan hendes opskrift lyder, ved jeg faktisk ikke helt præcist, for hun blander, ligesom jeg selv, blot lidt ingredienser sammen, til vi synes det ser, og smager rigtigt.

Derudover bruger jeg ofte mynte i min opskrift på marinerede jordbær i balsamico, da jeg synes det gør bærerne ekstra friske og sommerlige i deres smag. Måske i synes det sorte peber lyder en smule mærkværdigt, men prøv det endeligt. Det skal blot være en smule friskkværnet peber der skal tilføjes, og hvis man så smager til undervejs, så kan det absolut ikke gå galt.

Jordbær i balsamico og peber . Jordbær og balsamico

Opskrift på marinerede jordbær i balsamico

De marinerede jordbær nyder jeg allerhest til vaniljeis, og grunden til netop dette er simpelthen, at det gør denne dessert til verdens nemmeste. Udover is kan man selvfølgelig også være et skarn og servere den på mælkeprodukter til morgenmad, på koldskål om eftermiddagen eller på denne fantastiske hvide chokolademousse til sommeraftenerne. Alt efter hvad man serverer de marinerede jordbær til, så kan man også sagtens tilføje eller fjerne sukker. Generelt er denne opskrift uden særlig meget sødme, da jeg godt kan lide, at det sure og friske i bær, balsamico og mynte, bevare.

Marinerede jordbær med balsamico
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Marinerede jordbær i balsamico:
  • 500g friske og søde jordbær
  • 2 spsk. sort balsamico eddike
  • 1 spsk. sukker
  • en lille håndfuld frisk mynte
  • ca. ¼ tsk. frisk kværnet peber
  • Serveres med is, koldskål eller mælkeprodukter
Fremgangsmåde
  1. Skyl jordbærerne grundigt og tør dem helt for vand
  2. Skær jordbærerne i kvarte og vend dem i balsamico eddike, sukker, groft hakket mynte og friskkværnet peber
  3. Lad dem gerne marinere et par timer i køleskabet inden servering