Milkshake opskrift

Milkshake opskrift

Hjemmelavet milkshake opskrift er faktisk langt nemmere end man måske skulle tro at lave. Det er nemlig simpelt og kræver kun få ingredienser. Her er en grundlæggende milkshake opskrift, du altid kan finde frem, når du får lyst til en lækker, flydende dessert.

Hvis du ikke vil lave en jordbærsirup, så kan du også købe den eller blot bruge jordbær marmelade. Det smager også skønt, og pynter gevaldigt i et højt glas hvor de forskellige lag af milkshaken kan ses.

Inspiration til opskrifter: Jordbær milkshake og Hjemmelavet juice

Opskrift på hjemmelavet milkshake

Milkshake opskrift

Hjemmelavet milkshake

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 glas

Ingredienser

Jordbærsirup

  • 200 g frosne jordbær
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. vand

Milkshake

  • 4 bananer
  • 300 g frosne jordbær
  • 2 tsk. flormelis (kan undlades)
  • 2 spsk. vaniljeskyr
  • sødmælk til rette konsistens
  • 4 kirsebær

Sådan gør du

Jordbærsirup

  • Kog frosne jordbær med sukker og vand i en gryde til det bliver en kompot eller sirupagtig konsistens. Mos gerne bærerne ud undervejs, og tilsæt ekstra vand, hvis det koger for meget ind.
  • Hæld jordbærsirup i fire glas og gem en smule til senere

Milkshake

  • Blend frosne jordbær, banan, flormelis og lidt af mælken godt sammen
  • Tilsæt dernæst milk lidt ad gangen til du når den ønskede konsistens
  • Fordel en smule skyr på indersiden af glassene og hæld dernæst milkshaken i glassene
  • Top med jordbærsirup og pynt evt. med friske kirsebær

 

Anretning af en milkshake

Anretning af en milkshake handler om at gøre den indbydende og visuelt attraktiv. Her er nogle tips og trin til at anrette en milkshake:

Ingredienser og Udstyr til Anretning

  • Glas (højt glas eller mason jar)
  • Flødeskum på toppen eller skyr, og jordbærsirup der er penslet inden i glasset.
  • Pynt: chokoladespåner, krymmel, kirsebær, småkager, chokoladestykker, frugter osv.
  • Sugerør (gerne farverige eller med mønster)
  • Skeer og servietter
  1. Forbered Glasset:
    • Dekorér kanten af glasset med smeltet chokolade eller jordbærsirup og dyp det evt. i krymmel eller hakkede nødder for ekstra flair. Lad det tørre, inden du hælder milkshaken i.
  2. Hæld Milkshaken i Glasset:
    • Fyld glasset næsten op til kanten med den færdiglavede milkshake opskrift. Brug en tragt eller hæld forsigtigt for at undgå spild. Anretningen af en hjemmelavet milkshake er vigtig, og det skal helst ikke se sjusket ud.
  3. Top med Flødeskum:
    • Sprøjt en generøs mængde flødeskum på toppen af milkshaken. Du kan bruge en sprøjtepose eller en færdiglavet flødeskumsspray. Eller gør din milkshake opskrift en anelse mere sund, og top i stedet med jordbærsirup.
  4. Pynt:
    • Tilføj chokoladespåner, krymmel, eller revet chokolade på toppen af flødeskummet.
    • Placer en kirsebær eller en lille småkage på toppen for en ekstra fin touch.
    • Du kan også stikke et stykke chokolade, en slikkepind, eller friske frugter som jordbær eller bananskiver ned i flødeskummet.
  5. Sæt Sugerør og Evt. Ske i Glasset på din milkshake opskrift:
    • Brug et farverigt eller mønstret sugerør for at gøre det mere festligt.
    • Hvis milkshaken er meget tyk, kan du tilføje en lang ske ved siden af sugerøret.
  6. Servér Med Det Samme:
    • Milkshakes skal serveres straks efter anretning, så flødeskummet og pynten ser frisk og indbydende ud.

Inspiration til opskrifter: Spinatsmoothie og Ingefærshots

Shakes med chokolade, jordbær og banan

  • Chokolade Milkshake: Dekorer glasset med smeltet chokolade og krymmel, top med flødeskum, chokoladespåner, og en chokoladekiks.
  • Jordbær Milkshake: Brug jordbærsirup på kanten af glasset, top med flødeskum, friske jordbærskiver, og drys med lyserød krymmel.
  • Banana Split Milkshake: Pynt kanten med chokoladesirup og hakkede nødder, top med flødeskum, en skive banan, chokoladespåner, og et kirsebær. Det vil ikke bare gøre noget godt for din milkshake opskrift, men også se utrolig dekorativt ud.

Ved at følge disse trin kan du skabe en milkshake, der ikke kun smager godt, men også ser fantastisk ud.

Hvor kommer desserten fra?

Milkshaken stammer fra USA og kan spores tilbage til slutten af 1800-tallet. Den oprindelige milkshake opskrift var imidlertid ganske forskellig fra den vi kender i dag. På 1880-tallet blev begrepet “milkshake” først brugt til at beskrive en alkoholholdig drik lavet med æg, mælk, krydderier og whiskey.

Mod slutningen af 1800-tallet og tidligt i 1900-tallet begyndte folk at eksperimentere med ikke-alkoholholdige versioner, ved at bruge mælk, is og forskellige smagstilsætninger som chokolade, jordbær og vanilje. Ved 1920-tallet var milkshakes som en ikke-alkoholisk, cremet drik blevet svært populære.

Den moderne version af en milkshake opskrift – en tyk, cremet og sød dessert drik lavet med mælk og evt. is, har altså sine rødder i USA, hvor den i begyndelsen af 1900 tallet blev en stor succes blandt amerikanerne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering