Indisk gryderet

Indisk gryderet

Indisk gryderet er en krydret linsegryde med kikærter og kokosmælk. Opskriften tager ingen tid at lave, og så er gryderetten fyldt med bælgfrugter og grøntsager. Sammen med ris eller Naanbrød smager den indiske gryde særligt godt.

Inspiration til opskrifter: Hjemmelavet naanbrød og Indisk curry

Opskrift på indisk gryderet

Indisk gryderet

Indisk gryderet

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. cayenne peber
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kikærter, ca. 360g
  • 1 dåse hakkede tomater, 400ml
  • 1 dåse kokosmælk, 400ml
  • 1 dl røde linser
  • smages til med salt og peber
  • serveres med ris og/eller hjemmelavet naanbrød

Sådan gør du

  • Hak løg, forårsløg og hvidløg fint og steg det i en gryde med olie til løgene bliver bløde
  • Tilsæt krydderier og svits krydderierne i et par minutter
  • Skær squash og rød peberfrugt i tern og tilsæt grøntsagerne til gryden
  • Skyl kikærterne og tilsæt dem til gryden sammen med hakkede tomater, kokosmælk og røde linser
  • Lad det simre ved lav varme i ca. 10min eller til linserne er kogt færdigt
  • Smag retten til med salt, peber og evt. ekstra krydderier
  • Server med ris og/eller hjemmelavet naanbrød

Indisk gryde

Hjemmelavet linsegryde med kikærter

Den indiske gryderet indeholder virkelig mange næringsrige elementer. Først og fremmest løg, squash og rød peberfrugt, der giver smag, farve og fylde til retten. Dernæst linser og kikærter som i særdeleshed bidrager med mæthed følelsen, efter at man har spist aftensmaden. Både linser og kikærter er et fint supplement til kød, da bælgfrugterne har et højt indhold af protein. Man har derfor ikke følelsen af, at man mangler kød eller andre råvarer, når man spiser denne opskrift på indisk gryderet.

Inspiration til indiske opskrifter: Kylling tikka masala og Kylling korma

Linsegryde

Indiske krydderier og smage

Hvis man har lyst, er der virkelig meget fantastisk mad inspiration at finde i det indiske køkken og madlavnings kultur. I forhold til krydderier bruger de traditionelt set langt flere, end der er nævnt ovenfor. Så hvis man har lyst til at springe ud i krydret og velsmagende, indisk mad, så kan man benytte sig af krydderier som ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander, sennepskorn og meget, meget mere. Dertil findes nødder, frugter, grøntsager bælgfrugter og olier som alt i alt gør noget fantastisk ved en opskrift på indisk gryderet.

Inspiration til indiske opskrifter: Chapati og Samosa

Kan indisk gryderet fryses?

Gryderetter som denne opskrift udvikler i den grad smag, når den bliver afkølet. Man vil derfor opleve, at gryderetten smager af meget mere næste dag. Derudover kan linsegryden også sagtens fryses ned og derefter lunes i mikrobølgeovnen eller gryden den dag, man skal servere aftensmaden. Sammen med den indiske gryderet smager både naanbrød og ris rigtig godt, men man kan også servere gryden uden noget tilbehør til.

Del på print

12 kommentarer til “Indisk gryderet”

  1. Det ser super lækkert ud.
    Bliver det stærkt? Har nemlig en datter, som stejler når maden er stærk (selv når det kun brænder lidt på tungen)

    1. Øv bøv! På stående fod kan jeg ikke finde et alternativ andet et kartofler, sødekartoffel, græskar og generelt grøntsager, der giver tekstur til retten.

      Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering