Hjemmelavet slim uden kemikalier

Hjemmelavet slim

Små aktiviteter som hjemmelavet slim er utrolig sjovt at hygge sig med for børnene både i ferier og i weekenden. Denne opskrift på er uden kemikalier, og så kan den laves i akkurat den farve, som man ønsker den. Man tilsætter nemlig frugtfarve til slimen, og så får man akkurat den farve, som børnene ønsker.

Inspiration til børneaktiviteter: Karse i vat og Hjemmelavet kastanjedyr

Opskrift på slim

Hjemmelavet slim

Hjemmelavet slim

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 portioner

Ingredienser

 • 120 g kartoffelmel
 • 2 dl vand
 • evt. 1 tsk. frugt farve

Sådan gør du

 • Bland vand med kartoffelmel og frugtfarve i en gryde og pisk det godt sammen til der ikke længere er nogle klumper
 • Opvarm slimen under konstant omrøring og pisk til slimen er en fast masse. Saml evt. slimen med hænderne, når konsistensen ikke længere er til at piske
 • Lad slimen køle helt ned inden der begyndes at lege med den

Slim opskift

Slim hjemmelavet

Kartoffelmel, vand og frugtfarve

Flere ingredienser kræver det ikke, for at lave hjemmelavet slim. Både kartoffelmel og frugtfarve fåes i alle supermarkeder, og derfor er ingredienserne heller ikke svære at få fat på. Sidst men ikke mindst indeholder hverken kartoffelmel og frugtfarve skadelige stoffer, som ikke må komme i nærheden af børn og voksne. Denne opskrift på hjemmelavet slim er derfor også fabelagtig til helt små børn, der kan finde på at sutte på deres fingre undervejs. Det kan dog aldrig anbefales at spise slimen, selvom den ikke indeholder skadelige kemikalier.

Inspiration til mad til børn: Pizzasnegle og Pølsehorn

Slim uden kemikalier

Opskrift slim

Ingredienser til hjemmelavet slim

Jeg har af flere omgange prøvet at lave slim. Særligt før jeg fik børn, og lavede hjemmelavet slim sammen med min lillesøster. Dengang eksperimenterede vi med en masse ingredienser, som langt fra var egnede til at lege med. Resultatet af slimen var glimrende og med en fabelagtig konsistens. Dog var slimen sundhedsskadelig at lege med fordi den blandt andet indeholdte lim, og derfor har jeg udviklet ovenstående opskrift. Resultatet er måske ikke lige så godt, og slimen kan heller ikke holde sig mere end nogle dage, fordi den netop ikke indeholder konserveringsmidler af nogen art. Til gengæld er slimen ganske ufarlig, og det er jo en væsentlig fordel, når den især er egnet til børne aktivitet.

Inspiration til madopskrifter til børn: Pizzasnegle med skinke og Rugmuffins

Leg og stimulering

En ting er at det er utrolig hyggeligt at lege med slimen, forme den og strække den ud mellem hænderne, noget andet er, at det er lige så sjovt at lave den. Sådan er det faktisk med alt, hvad jeg laver med mine børn i køkkenet. De elsker simpelthen at få lov til at være med. Sommetider går det også galt. Maden, slimen eller noget helt tredje brænder på, får for meget eller fik ikke den rette konsistens, men sådan er det i en læringsprocess. I virkeligheden er det jo hele processen fra start til slut, som det kommer an på. Hvor børnene får lov til at se, hvordan f.eks deres hjemmelavet slim bliver fremstillet.

Mine børn kan enormt gode lide blot at røre ved det. De kan snildt få 20min til at gå med, at stå ved køkkenbordet og rulle, skære, trække og hive i slimen. Sommetider inkluderer de legetøjs dyr til legen. Hvilket de også finder utrolig underholdende.

Inspiration til aktiviter med børnene: Hjemmelavet modellervoks og Male på kogler

4 kommentarer til “Hjemmelavet slim uden kemikalier”

 1. Camilla Maria Nielsen

  Hvor er det altså et dejligt billede..
  Smukke børn ❤️
  Vi må prøve opskriften igen, for slim er og bliver bare et hit her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering