Hjemmelavet modellervoks

modellervoks

Hjemmelavet modellervoks er en herlig aktivitet for børn. Både fordi at processen i at lave modellervoks er underholdende, men i særdeleshed også fordi at det er sjovt at lege med. Modellervoksen kan formes, udstikkes vha. små bageforme og så er det næsten meditativt at røre ved.

Inspiration til aktiviteter med børn: Hjemmelavet slim og Male på kogler

Opskrift på modellervoks

modellervoks

Modellervoks

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 1 tsk. solsikkeolie
  • 2 spsk. citronsyre til levnedsmiddelbrug
  • 5 dl hvedemel
  • 2 dl groft salt
  • frugtfarve

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienserne til en gryde og kog det op under konstant omrøring i ca. 2-5min
  • Når modellervoksen stadigvæk er varm, er konsistens meget våd, men når temperaturen falder vil modellervoksen bliver nemmere at arbejde med
  • Del modellervoksen i lige store dele alt efter hvor mange forskellige farver modellervoks du ønsker
  • Ælt frugtfarve ind i modellervoksen. Brug evt et par handsker, da det farver meget

modellervoks

Hjemmelavet modellervoks uden kemikalier

Det er vigtigt, når man laver hjemmelavet aktiviter til børn, at det ikke indeholder uønskede kemikalier, som potentielt kunne optages via huden og skade børnene. Derfor indeholder denne opskrift på hjemmelavet modellervoks også kun råvarer og sågar fødevarer, som man normalt ville både bruge i sit køkken og spise. Opskriften indeholder derfor hvedemel, groft salt, solsikkeolie, citronsyre og vand. Alt sammen noget som ikke er sundhedsskadeligt for børnene.

Inspiration til aktiviter med børnene: Pizzasnegle og Pølsehorn

modellervoks

DIY aktiviter med børn

Børn elsker at lave og fremstille selv. Ganske vist er der også meget sjov og leg i den købte modellervoks, men at lave modellervoks selv, er dog en helt del sjovere. Processen hvor børnene selv tilsætter ingredienserne til gryden, og måske endda undrer sig over, at ganske almindelige fødevarer, kan blive til hjemmelavet modellervoks. Det er en leg i sig selv. Hvis børnene derudover er store, så kan de sagtens røre ingredienserne sammen selv med en voksen ved sin side.

Inspiration til aktiviter med børn: Cookies og Brownie

Hjemmelavet modellervoks

Tips og tricks til hjemmelavet modellervoks

Billederne viser processen hvor modellervoksen stadig er en smule varm, og derfor skal æltes sammen og blive køligere. Dette trin i processen kan børnene også sagtens være med til. Det er dog en god ide, at bruge en voksdug eller andet at ælte modellervoksen ud på. Frugtfarve farver nemlig utrolig meget og både træbord og stenbord kan optage denne farve.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering