Kastanjedyr

Kastanjedyr  Kastanje dyr
Leg med kastanjedyr og hvordan man lærer at lave kastanje dyr er en utrolig sjov, hyggelig og lærerig efterårs aktivitet.

Kastanje aktivitet  Efterårs aktivitet

Kastanjedyr – en efterårs aktivitet

Sidste weekend var vi så heldige at have moster Asta på besøg som gav anledningen til denne aktivitet. Vi er alle facineret af kastanjer. Især spiloppen som hver eneste efterår fylder lommerne med friske kastanjer. Fuldstændig ligesom de fleste andre børn også gør det. Jeg synes også de er enormt smukke, og så minder de mig om hyggelige stunder med min mor, hvor jeg sammen med hende som barn, lavede forskellige kastanjedyr.

Det kan også være en enormt lærings rig proces at lave sådan en aktivitet sammen med børn. Vi fik ihvertfald nogle hyggelige snakke om, naturen, træerne og den kirkegård, som vi samlede kastanjerne på. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes altid at man kan fine kastanjetræer på kirkegårde. Både i Odense hvor vi bor nu, og i min barndoms by på sjælland, har det ihvertfald været tilfældet.

Kastanje dyr edderkop  Edderkop kastanje

Hvordan man laver kastanjedyr

Vi lavede kastanjedyrerne meget simple, og brugte også simple redskaber, så spiloppen på tre år, kunne være med. Jeg lavede dog hullerne for hende i kastanjerne, men så puttede hun tændstikker i hullerne, limede øjne, hår og arme på kastanjedyrerne og tegnede deres munde og tænder.

Kastanjedyr ingredienser  Kastanjedyr aktivitet

Hvordan man laver kastanjedyr  Hjemmelavet kastanjedyr

Kastanjedyr
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Kastanjedyr:
Edderkoppen:
 • Kastanjer
 • Tændstikker
 • Noget skarpt til at lave huller med (vi købte et redskab i Pandora)
 • Øjne
 • Lim
 • Speciel touch (vi købte en touch i pandora, som kunne tegne på kastanjer)
 • Bomulds garn
 • Evt. glimmer
Fremgangsmåde
 1. Prik otte (eller seks) huller i kastanjen
 2. Sæt tændstikker i hullerne
 3. Bind en knude omkring den ene tændstik med bomulds garnet og lad det være forbundet til garnnøglen. Vikl garnet rundt om næste tændstik to gange, og fortsæt til næste tændstik hvor det samme gøres. Bliv ved indtil edderkoppen får et helt spindelvæv.
 4. Lim øjne på edderkoppen og tegn mund
 5. Drys evt. med glimmer på kastanjedyret

OBS! Hestekastanjer kan ikke spises.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *