Male på kogler

Male på kogler

Male på kogler er en virkelig hyggelig efterårsaktivitet du kan lave sammen med dine børn – eller dine venner og veninder. Det er ganske nemt at komme igang, det kræver blot nogle kogler, maling og pensler.

Inspiration til aktiviteter: Hjemmelavet slim og Kastanjedyr

Opskrift på male på kogler

Male på kogler

Male på kogler

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • kogler
  • maling i forskellige farver (gerne børnemaling, der f.eks også kan bruges til at male på sten)
  • pensler
  • vand i glas
  • glimmer, palietter mm.

Sådan gør du

  • Mal og pynt kogler
  • Pynt dem evt. med glimmer og pallietter
  • Lad dem tørre i en dags tid og lad dem pynte i hjemmet

Børn og kogler

Gåtur i skoven

Efteråret har meldt sin ankomst. Naturens farver ændrer sig og går fra grøn til orange, gul og brun. For at finde koglerne der skal males på, kan man tage en tur i skoven og samle kogler ind sammen med børnene. Pak børnerne godt ind i varmt tøj og drag afsted mod din nærmeste skov. Ud over at samle koglerne ind til senere brug, så er det dejligt at komme ud i den friske luft, især hvis solen også skinner lidt, og nyde naturen. Børnene kan få lov at løbe frit og lege i skovbunden for at brænde lidt krudt af inden de skal hjem og male på kogler. 

Er vejret til det, kan malingen fint foregå udenfor. Opsætning er helt enkelt. Børnene skal bare bruge et sted, hvor de må sidde og male og et sted, hvor malergrejet kan stå. Er vejret knap så godt, er det også super hyggeligt at trække indenfor og male ved spisebordet. Fantasien får frit løb når børnene får lov at male på kogler, og så er det bare sjovere nogle gange at male på andre ting end papir. Koncentrationen bliver udfordret på den gode måde. Når koglerne er blevet malet i fine farver, vil de pynte fint på spisebordet, i vindueskarmen eller på hylder. Du kan også sætte en lille snor i dem og hænge dem op. Hvis du er lidt mere kreativ, kan de pyntede kogler bruges til at lave en fin hjemmelavet uro, som kan hænges op på børneværelset. De fleste børn synes, det er virkelig hyggeligt at have deres små hjemmelavede kreationer liggende eller hængende rundt omkring i huset.

Inspiration til aktiviteter: Græskarlygter

Juledekorationer med kogler

De malede kogler passer ikke kun til efterår. Kogler indgår også ofte i juledekorationer. Så gem gerne koglerne og brug dem i dine juledekoration som adventskranse, julepynt til juletræet eller noget helt tredje. Det er en virkelig fin måde at få endnu mere ud af de fine, nemme, billige hjemmemalede kogler.

Inspiration til aktiviteter: Hjemmelavet modellervoks og Spiselige edderkopper

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering