Hjemmelavet nutella er en skøn og cremet nøddesmør. Denne opskrift kræver blot to ingredienser, og derfor er det virkelig ingen sag, at lave nutella i sit eget køkken. Ofte kan nutellaopskrifter også indeholde smør og fløde, men det gør også, at holdbarheden på nøddesmøren er utrolig kort.
Inspiration til opskrifter med nutella: Nutellaboller og Cookies med nutella
Opskrift på hjemmelavet nutella
Hjemmelavet nutella
Ingredienser
- 150 g hasselnødder
- 50 g mælkechokolade
- 1 knivspids flagesalt
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en tør pande til skallerne begynder at falde af. Tjek ved at tage en hasselnød op og rul den mellem fingrene
- Hæld de ristede hasselnødder i et tørt og rent klæde, og vrid dem i klædet til skallerne falder helt af
- Hæld de afskallede hasselnødder i en foodprocessor og blend nødderne i ca. 15min til konsistensen bliver en cremet nøddesmør
- Smelt chokolade under varmbad eller i en mikrobølgeovn og vend det i nøddemassen sammen med en smule salt
- Hæld den hjemmelavede nutella på glas og opbevar det i køleskabet så nutellaen sætter sig
Nøddepålæg med hasselnødder
De fleste mennesker har smagt nøddesmør på en eller anden måde. Ofte er det hasselnødder, som er hovedingrediensen, men man kan også bruge andre nødder end denne. Det første man gør er dog altid at riste nødderne. Dette kan gøres både i ovnen eller på en pande. Hvis man bruger ovnen, så skal man fordele nødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Man kan dog lige så godt bruge komfuret, da det også er mere energibesparende, hvis man ikke allerede har andet i ovnen. Hasselnødderne ristes på en tør pande uden olie. Nødderne skal ristes til de er let gyldne, og skallerne falder af. Man ved de er færdige, når huset dufter af ristede nødder, og man kan nulre skallen af mellem to fingre. Dernæst skal nødderne over i et rent klæde, hvor de vrides til skallerne er af. Hvis der stadigvæk sidder lidt skaller tilbage på hasselnødderne, så gør det ingenting, når man laver hjemmelavet nutella.
Inspiration til opskrifter: Pandekager og Teboller
Hjemmelavet værtindegave
Der er ikke noget hyggeligere end at give hjemmelavede gaver, til dem man har kært. Og særligt de spiselige gaver, er ganske skønne. Derfor er det oplagt, at lave en ekstra portion hjemmelavet nutella, når man alligevel er igang med at kreere opskriften. Den ekstra portion hjemmelavet nutella kan man give i fødselsdagsgave, morsdag gave, værtindegave osv. Derudover kan man vælge at pynte sit glas yderligere ved at sætte en sløje eller snor på glasset.
Inspiration til opskrifter: Fødselsdagsboller og Bamseboller
Hjemmelavet nutella med hasselnødder
Jeg selv planlægger at lave et glas inden jul, og forkæle min far med, som er den største nutella-elsker jeg kender. Jeg kan faktisk tydeligt huske, at jeg som barn har set min kære far, med en spise ske i nutella glasset. Man kan vist roligt sige, at jeg ikke har denne kærlig for nutella fra fremmede. Måske du også kender en, der skal forkæles med hjemmelavet nutella, eller blot har lyst til, at begive dig ud i, at lave det selv. Man vil ihvertfald aldrig fortryde, at lave hjemmelavet nutella.