Cookies med nutella Nutella cookies
Aldrig har jeg smagt bedre kager, som denne opskrift på cookies med nutella og flagesalt. Vi er faktisk helt oppe og køre herhjemme over, hvor lækre de er.

Hjemmebagte nutella cookies

Chokolade cookies Cookies med nutella og havsalt

Min mand siger altid, at hvis han boede i Amerika, så ville han være svært overvægtig, fordi han simpelthen synes, at de har så mange lækre og snaskede retter inklusiv vanvittig godt bagværk. Og selvom det meste af det indeholder en god sjat både sukker og smør, så er det noget vi ofte laver herhjemme i weekenderne. Jeg tænker faktisk altid, at jeg hellere vil bage eller kokkerere maden selv, end at købe snasket mad ude, som jeg ikke ved, hvad indeholder.

Disse cookies med nutella er særdeles snaskede, men indeholder få ingredienser, som jeg alt sammen selv har blandet sammen. Det giver mig faktisk en enorm ro at vide, at jeg ved hvad den mad min familie indtager, indeholder.

Hvis du kunne lide opskriften på cookies med nutella, kan du måske også lide: De bedste amerikanske cookies og Peanutbutter cookies med chokolade

Cookies med nutella fyld Cookies med chokolade fyld

Gode råd til opskriften på cookies med nutella

  • Placer blot fire cookies på bagepladen ad gangen, da de flyder meget ud
  • Rul så lidt cookiedej om nutellaklumpen som muligt. Derfor er det også vigtigt, at dejen er frossen, så den nemmere kan rulles omkring nutellaklumpen
  • Hold godt øje med kagerne undervejs i bageprocessen. Dine cookies med nutella skal helst være bløde og ubagte når de tages ud af ovnen. Kagerne skal blot være hårde i kanterne, men i midten skal de være bløde. Dette er modsat danske småkager, som er sprøde hele vejen igennem.
  • Frys evt. halvdelen af cookiedejen ned. En dag man har lyst til cookies, kan dejen blot tages op og trilles til cookies.

Cookies med nutella

Antal 24 cookies

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 275 g brunfarin
  • 275 g blødt smør
  • 2 æg
  • 475 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • nutella
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Pisk sukker, brunfarin og smør godt sammen
  • Tilføj æg og pisk kun et par sekunder så cookiedejen er blandet godt sammen
  • Bland de tørre ingredienser sammen og hæld en smule mel i cookiedejen ad gangen imens dejen røres sammen
  • Saml dejen og fold den ind i husholdningsfilm. Lad den hvile i fryseren til den er stort set dybfrossen
  • Placer små klatter af nutella på et stykke bagepapir der har på størrelse med en tsk. Frys dem ned i fryseren til de er helt hård
  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn
  • Skær en klump cookie (ca. 25g), rul den rundt i hænderne og pres den så flad. Placer et stykke frossen nutella i midten og saml cookiedejen omkring så cookien bliver helt rund
  • Placer de runde cookie klumper på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15min. Kagerne skal være et gyldne i kanterne, men fremstå meget ubagte i midten
  • Tag kagerne ud af ovnen og lad dem hvile på bagepladen i ca. 15min. Tag dem derefter over på en bagerist, og lad dem køle helt ned. Drys med flagesalt.