Hjemmelavet nutella – lækkert smørebart

Hjemmelavet nutella   Hjemmelavet nutella ingredienser
Hjemmelavet nutella er af gode grunde en favorit i vores lille hjem. Måske fordi denne nødde-chokolade-smørrelse er god på både mine bedste boller, pandekager, grød samt som spise direkte fra glasset.

Hjemmelavet nutella som gave

Derudover er et glas hjemmelavet nutella, også en perfekt værtindegave, eller som en sød julegave til under træet. Jeg selv planlægger at lave et glas inden jul, og forkæle min far med, som er den største nutella-elsker jeg kender. Jeg kan faktisk tydeligt huske, at jeg som barn har set min kære far, med en spise ske i nutella glasset. Man kan vist roligt sige, at jeg ikke har denne kærlig for nutella fra fremmede. Måske du også kender en, der skal forkæles med hjemmelavet nutella, eller blot har lyst til, at begive dig ud i, at lave det selv. Man vil ihvertfald aldrig fortryde, at lave hjemmelavet nutella!

Læs også gerne: Brownie drømmen, ÆbletærteVaniljekage med squash og Svampet banankage

Det er faktisk utrolig nemt at lave, og kræver ikke særlige køkkenevner, at lave et glas hjemmelavet nutella. Man kan tilmed variere sin nutella med forskellige nødder, og måske endda tilsætte en smule chokolade. Sidst nævnte er noget, som jeg tiltænker at jeg skal prøve næste gang, at jeg følger denne opskrift på nutella.

Opskrift på hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella - lækkert smørebart
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 100g hasselnødder
 • 50g mørk chokolade
 • 25g mælke chokolade
 • 1,5dl fløde
 • 50g smør
 • knivspids salt
 • 1tsk flormelis
Fremgangsmåde
 1. Rist nødderne ved 200grader i ca. 5min, til skallen revner af hasselnødderne.
 2. Fjern derefter skallen fra nødderne ved at gnide et viskestykke henover.
 3. Blend nu nødderne al efter hvilken konsistens du foretrækker din nutella skal være. Jeg blendede dem fint, men så der stadig var en smule crunch tilbage.
 4. Hak dernæst chokoladen og hæld den varme fløde hen over, således at chokoladen smelter, mens du rører rundt i skålen.
 5. Tilsæt derefter smør, salt og flormelis, og først når chokolade-massen har en ensformig masse, så tilsættes hasselnødderne.
 6. Rør godt rundt i din nutella, og fyld den på skoldede glas.
 7. Husk at opbevar din hjemmelavede nutella i køleskabet.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.