Grøntsagslasagne – hjemmelavet vegetarlasagne

Grøntsagslasagne  Grøntsags lasagne
Grøntsagslasagne kan være mindst lige så smagfuld, cremet og god en oplevelse at spise, som en helt traditionel italiensk lasagne eller denne vildt lækre lasagne med kylling og spinat. Hemmeligheden er, at vælge de rigtige grøntsager, der ligesom hakket oksekød, kan suge væske til sig og samle din vegetarlasagne. Grøntsagslasagnen skal nemlig være cremet i konsistensen, men ikke våd. Ej heller skal din grøntsagslasagne være tør, som er nok noget nær det værste en vegetarlasagne og helt almindelig lasagne for den sags skyld, kan være.

Udover at vælge de rigtige grøntsager, der kan suge væsken til sig, så er det vigtigt at hakke grøntsagerne meget fint, så tomatsovsen bliver ensartet. Af den grund plejer jeg at rive grøntsagerne til min vegetarlasagne på et groft rivejern. Det gør som sagt, at tomatsovsen ikke blive en tyndvæske med store grøntsagsstykker, men istedet får den her cremede konsistens som vi så godt kan lide, i vores grøntsagslasagner.

Vegetarlasagne  Lasagne med grøntsager

Jeg ved ikke hvorfor, at jeg pludseligt har en sådan lyst til grøntsager i alle mulige afskygninger og variationer. Det er måske fordi, vi er midt i den tunge og fede juletid, hvor det er rart at mætte sin mave med noget mere let og også sundere mad. Her er denne opskrift på hjemmelavet grøntsagslasagne et virkelig godt valg.

En opskrift på hjemmelavet grøntsagslasagne

Læs også gerne: Kartoffel-porrer suppePasta med spinat og laksStegte ris med karryItaliensk suppeMørbrad gryde

Hvis man har en mand, kone eller børn som måske savner kødet en smule i denne grøntsagslasagne. Hvilket jeg egentlig ikke tror de vil, når først de smager på maden, så kan man jo servere for eksempel noget kylling ved siden af, og så spise grøntsagslasagnen som en slags tilbehør til kødet. Man kan også eksperimentere med grøntsager der giver en smag af umami. For eksempel giver champignoner både den her kød-agtige smag af aminosyrer (undskyld mit medicinske udtryk), men også en tekstur der minder en smule om kød. Jeg synes dog ikke, at denne vegetarlasagne eller grøntsagslasagne om man vil, mangler noget overhovedet, og jeg er hundrede procent sikker på, at når skeptikerne først smager denne opskrift på grøntsagslasagne, så vil de blive øjeblikkeligt solgt.

Grøntsagslasagne - hjemmelavet vegetarlasagne
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 2 små løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 aubergine
 • 1 squash
 • 1 dåse hakkede tomater
 • en lille dåse tomatpure (ca. 70g)
 • 1 tsk. timian
 • salt og peber
 • lasagne plader
 • Bechamelsauce (følg linket og få den bedste og nemmeste bechamelsauce)
Fremgangsmåde
 1. Tænd ovnen på 180graders varmluft
 2. Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde til løgene bliver bløde og glasagtige
 3. Skyld grøntsagerne og hak dem groft på et rivejern
 4. Steg alle grøntsagerne i gryden i et par minutter de bliver bløde
 5. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure
 6. Varm det op og smag til med salt, peber, og timian
 7. Byg din grøntsagslasagne ved at smøre et lasagnefad med en smule olie, og placer dernæst et lag lasagneplader. Dernæst smøres et lag tomatsauce og så bechamelsauce.
 8. Gentag proceduren 3 gange og afslut med bechamelsauce
 9. Bag grøntsagslasagnen i ovnen ved 180graders varmluft i ca. 35-40min eller til lasagnepladerne er blevet bløde.

Jeg håber i vil kunne lige denne opskrift på hjemmelavet grøntsagslasagne, og ellers er der jo altid den klassiske lasagne at falde tilbage på.

Del på print

22 kommentarer til “Grøntsagslasagne – hjemmelavet vegetarlasagne”

 1. Tusinde tak for en overraskende smagfuld lasagne som både var et hit hos min kæreste og min søn på 2,5.

 2. Kære Maria.
  Så er din grøntsags lasagne lavet for nr. 2 gang: den får et STORT 13 tal med pil opad!

  Den smager såå godt og er såå nem at lave, takket være din opskrift.
  Begge gange har jeg servert kød til (mørbradbøffer & medister), men det er bestemt ikke et must, da den sagtens kan serveres alene, da den mætter så godt.

  De bedste hilsener Hanne G.

 3. Først: Virkelig flot, inspirende og overskuelig hjemmeside/blog du har!
  Og så til mit spørgsmål: Jeg vil give mig i kast med denne lasagne, men tænkte på, hvor mange personer den er beregnet til?

  1. Hvor er det bare sødt af dig at skrive. Håber du vil følge med længe herinde 🙂
   Jeg vil mene opskriften er til ca. 2 personer. Tror ikke helt den kan mætte 4, men der er ihvertfald også mere end rigeligt til 2!
   Dejlig dag til dig 🙂

 4. Havde min familie inkl. min søster, som er vegetar, på besøg i weekenden – og jeg lavede denne til aftensmad, sammen med en alm. Kødlasagne.. Alle synes bare at denne grøntsagslasagne var Super lækker og Fantastisk ???

 5. Tak, det er en virkelig god opskrift! Og en rigtig god idé med de revne grøntsager! Jeg rev også champignon og peberfrugter med, det havde jeg aldrig tænkt på før, men det fik en rigtig god konsistens. Og selvfølgelig en dejlig smag!

  1. Hvor er det dejligt at høre! Og ja. Det er en fantastisk måde, at variere med forskellige grøntsager, og så få tømt ud i grøntsagsskufen. Din kombination lyder virkelig også lækker! 🙂

 6. Min nye livsstil uden kød er startet rigtigt godt med din fantastiske opskrift på grøntsagslasagne. Jeg tilsatte paprika og lidt mere timian og hvidløg.
  Jeg ser frem til at prøve flere af dine opskrifter.

 7. Jeg faldt lige over din blog og hvor er den fin! Du har virkelig nogle inspirerende opskrifter, som endda er lette at lave! Jeg er fan og i aften skal jeg helt sikkert give mig i kast med denne lasagne! Tak – Bliv ved med at del opskrifter! 🙂

 8. Da jeg så hvor få ingredienser der skulle i, tænkte jeg “Den kan da umuligt være spændende.”
  Men så lavede jeg den. Det er absolut den bedste vegetarlasagne jeg har smagt. TAK for den! 🙂

 9. I aften skal jeg lave vegetarlasagne, men synes der mangler protein, når der ikke er kød i. Kan man bruge kikærter i stedet og evt hvor meget?
  Glæder mig til at prøve den i aften ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *