Quinoalasagne  Quinoa lasagne

Quinoalasagne er en virkelig dejlig vegetarlasagne, og kan også sagtens varieres på alle mulige forskellige måder.

Vegetarisk quinoalasagne

Jeg er virkelig begyndt at lave meget vegetarlasagne med quinoa. Quinoakernerne samler grøntsagssaucen rigtig godt, og suger væsken til sig. Samlet set giver det en virkelig god struktur til lasagnen, så den ikke bliver for splattet, som jeg ellers synes, mange andre grøntsagslasagner kan blive.

Jeg bruger ofte squash og aubergine i min quinoalasagne. Især aubergine, både stegt, kogt og grillet, er jeg nemlig helt vild med. Grøntsager som svampe, gulerødder og andre rodfrugter er passer dog også rigtig fint i quinoalasagne.

Inspiration til lasagne: Klassisk vegetarlasagne og Almindelig lasagne med bolognese

Lasagne med quinoa  Vegetarlasagne med quinoa

Opskrift på quinoalasagne

quinoalasagne med aubergine
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift på quinoalasagne til ca. 4 personer:
  • 2 dl quinoa
  • 2dl vand
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 500ml hakkede tomater
  • 70g tomatpure
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. timian
  • smages til med salt
  • Lasagneplader
  • Mornay sauce (opskrift på hjemmelavet mornay sauce)
  • Evt. revet mozzarella ost
Fremgangsmåde
  1. Skyld quinoa og kog dem som anført på pakken i vand
  2. Hak løg og hvidløg fint
  3. Steg løgene i en gryde med en smule olivenolie
  4. Riv squash og aubergine fint og vend det i løgene et par minutter
  5. Tilsæt quinoa, hakkede tomater og tomatpure
  6. Tilsæt krydderier og smag til med salt
  7. Tilsæt evt. en smule vand, hvis grøntsagssaucen er for tyk
  8. Smør et ildfast fad med en smule olivenolie og saml lasagnen med skiftes vis lasagneplader, grøntsagssauce og mornay sauce. Slut af med mornay sauce
  9. Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 35min eller til lasagnepladerne er blevet bløde
  10. Hæld evt revet mozzarella ost på lasagnen, når halvdelen af bagetiden er tilbage.

Vegetar lasagne med quinoa  Vegetarlasagne med quinoakerner

Quinoakerner

Selve ordet quinoa kommer fra navnet på planten, som indeholder quinoakerner. Og disse kerner er i mange tusind år blevet dyrket i andels bjergene, hvor de har været en vigtig afgrøde for de mennesker, der har boet der. Quinoa har et højt indhold af protein, og er derfor en rigtig god fødevare at bruge i stedet for kød.