Græskarkage

Græskarkage

Græskarkage er en krydret skærekage, som kan serveres hele efteråret. Til halloween, som ligger i slutningen af oktober måned, kan kagen tilmed pyntes med et farligt edderkoppespind, og dermed blive en festlig græskarkage, som ligner en edderkops hjem.

Inspiration til halloween opskrifter: Græskarlygter og Kastanjedyr

Opskrift på græskarkage

Græskarkage

Græskarkage

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 50 minutter

Ingredienser

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. nelliker
  • 200 g hvedemel
  • 320 g revet hokkaido græskar

Pynt:

  • 400 g flødeost natural
  • 100 g flormelis
  • 1 økologisk appelsin
  • 100 g mælkechokolade

Sådan gør du

Græskarkage:

  • Pisk æg og sukker luftigt
  • Tilsæt blødt smør og rør det rundt i æggemassen
  • Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og tilsæt dem til ægge massen
  • Vask græskar
  • Skyl græskar grundigt og riv den fint på et rivejern. Skrællen kan også bruges, men kerner kan ikke
  • Bland det revede græskar i kagedejen
  • Fordel et stykke bagepapir i bunden af en springform og smør smør i bunden af formen og op langs kanterne
  • Fordel kagedejen i springformen og sørg for at kagedejen ligger sig mest i kanten således at der kommer en fordybning i midten. Kagen vil nemlig hæve op i midten under bagetiden
  • Bag kagen i ovnen ved 175 graders varme i ca. 50min eller til kagen er færdigbagt og let gylden på toppen

Frosting:

  • Pisk flødeost med flormelis og 1-2 spsk. appelsinsaft til det bliver en luftig masse
  • Fordel frostingen på den afkølede græskarkage
  • Lav et spindelvæv af smeltet chokolade og drys med fintrevet appelsinskal

Græskar kage

Hjemmelavet halloweenkage

En krydret og snasket græskarkage er perfekt til kaffen en kold og våd eftermiddag midt i oktober måned, hvor bladene er faldet af træerne og græs og stier er dækket i brune, røde og gule nuancer. Denne græskarkage er inspireret af netop disse varme farver, samt af højtiden halloween, som er en skøn tradition for både små og store. Dette er også selvom halloween har amerikansk oprindelse. Derfor kan man også dekorere sin græskarkage fuldstændig som man selv har lyst til. Et edderkoppespind er en pragtfuld ide, hvis børn skal spise med. Men man kan også sagtens blot fordele frostingen udover græskarkagen som eneste festlige indslag.

Inspiration til opskrifter med græskar: Bagt græskar og Salat med græskar

Kage med græskar

Hokkaido græskar bliver ofte brugt i madlavningen, og det er der en særlig årsag til. Når græskaret bliver bagt i ovnen, bliver det sødt i smagen og meget blødt i teksturen. Lige præcis derfor er det også rigtig godt at bruge i bagværk. Såfremt man ønsker at bage nogle små og mindre kager, så kan man også sagtens fordele kagedejen i muffinsforme. Hvis man vælger dette alternativ, så skal græskarkagerne også have en del mindre bagetid, end hvis det var en stor skærekage.

Inspiration til opskrifter med græskar: Hokkaidosuppe og Græskarcurry

Ingredienser til græskarkage

Man kan sagtens eksperimentere med langt mere dybde i smagen. Dette gøres via krydderierne. Kanel, ingefær, kardemomme, nelliker, allehånden og stjerneanis er alle varme krydderier, som kan bruges i en krydderkage som denne græskarkage.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering