Fyldt sødekartoffel med kikærter

Fyldt sødekartoffel  Fyldte sødekartofler
Fyldt sødekartoffel er altså virkelig en opskrift, som jeg har glædet mig utrolig meget til, at dele med jer. Jeg laver dem ofte til min familie herhjemme, og de smager afsindig godt hver eneste gang!

Bagte sødekartofler fyldt med oksekød og kikærter

Sødekartoflen har efterhånden vundet de fleste danskeres hjerter, og jeg ser nu den orange kartoffel i stort set alle supermarkeder – store som små. Den største udfordring er derfor, at finde nogle der har form som en almindelig bagt kartoffel. Jeg var heldig, at finde nogle økologiske søde kartofler, som havde præcis den rette form. Om det var et tilfælde må tiden vise.

Jeg får ofte serveret sødekartofler hjemme hos min svigermor, som er en ørn i et køkken. Hun er bare virkelig god til, at få noget så simpelt, til at smage fremregnede med adskillige krydderier, urter og afrikanske grøntsager. Jeg selv, holder mig til det mere simple, som f.eks når jeg laver sødekartoffel fritter, der er en evig klassiker herhjemme. Lidt ligesom denne opskrift på fyldt sødekartoffel også er det.

Fyldt sødekartoffel med alverdens fyld

Hver eneste gang jeg laver fyldt sødekartoffel, så er det på en ny måde. Dog er det ofte denne ret, som jeg laver vegetarisk. Måske fordi det bare virker rigtig godt, og så vælger man ofte netop dét der virker, i en travl hverdag midt i ulvetimen og med en træt spilopmager på armen. Denne opskrift på fyldt sødekartoffel er dog med oksekød, fordi jeg yndede at gøre min kæreste ekstra glad, forleden dag da jeg serverede måltidet for ham. Han elsker nu engang kød, og jeg synes bestemt også, at denne opskrift på fyldt sødekartoffel er hel fantastisk.

Bagte sødekartofler  Bagt sødekartoffel

Opskrift på fyldt sødekartoffel

Måltidet kan sagtens serveres som en selvstændig ret. Evt med lidt ekstra fyld ved siden af. Vi spiser dog sommetider retten som tilbehør til andre små ting. Denne gang med ris og bagt spidskål. Så lavede jeg blot en stor portion af det hele, og således blev der mad til to dage. Rester er nu også en af mine yndlings retter. Især når de indeholder fyldt sødekartoffel.

Fyldt sødekartoffel med kikærter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Fyldt sødekartoffel til ca. 4 personer:
 • 4 store sødekartofer
 • en smule olie
 • ½ bundt forårsløg
 • 1 fed hvidløg
 • ½ tsk spidskommen
 • 400g hakket oksekød
 • 250g kikærter
 • 70g tomatpure
 • salt og peber
 • Serveres med friske krydderurter, chili og cremefraise
Fremgangsmåde
 1. Vask sødekartoflerne grundigt og smør dem i en smule olie og salt
 2. Placer dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir
 3. Bag dem i ovnen i ca. 45-60min alt efter størrelsen på kartoflerne
 4. Hak forårsløg og hvidløg og steg det i en gryde med olie og krydderier
 5. Tilsæt hakket oksekød til gryden og brun kødet
 6. Tilsæt kikærter og svits dem i et par minutter med kødet
 7. Tilsæt tomatpure og smag til med salt og peber
 8. Halver de færdigbagte sødekartofler og placer fyldet på de halve kartofler
 9. Server med frisker krydderurter, chilie og cremefraise

 

Del på print

3 kommentarer til “Fyldt sødekartoffel med kikærter”

 1. Det lyder som en rigtig lækker opskrift. Jeg vil bare lige høre dig, om du bruger kikærter fra dåse, eller de tørrede? Kh Henriette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *