Bagt kartoffel

Urtesmør

Bagt kartoffel er en pragtfuld tilbehørs ret. De bagte kartofler kan serveres som de er, med kryddersmør eller mere overdådigt fyld som oksekød, kylling eller laks. Derudover er bagte bage kartofler utrolig simpelt at lave, og kræver blot en ovn.

Inspiration til kartoffel retter: Kartoffelmos og Flødekartofler

Opskrift på bagt kartoffel

Urtesmør

Bagt kartoffel

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varme, varmluft
  • Skær et kryds i kartoflerne og placer dem i et ildfast fad
  • Bag kartoflerne i ovnen i ca. 60-90min alt efter hvor store kartoflerne er. Stik evt. en gaffel i den ene kartoffel for at bedøm, hvorvidt den er færdigbagt.

Bagte kartofler

Bagte kartofler med hvidløgs smør

Som tidligere skrevet kan fyldet i bagte kartofler variere en helt del. På en varm sommerdag spises bagekartofler ofte med rørt smør eller hjemmelavet krydder smør. Hvilket blot er smør, der er rørt med knust hvidløg og fint hakkede krydderurter. Udover den klassiske spise med urtesmør, så kan man også servere mere fyldestgørende fyld til sine bagte kartofler:

  • Mexicansk bagt kartoffel: Stegt oksekød med løg, hvidløg, mexicansk krydderiblanding og evt. rød peberfrugt, majs mm. Dertil serveret med avokado og creme fraiche.
  • Bagt kartoffel med Laks: Både koldrøget og varmrøget laks kan vendes i en blanding af creme fraiche, citron og urter og på den måde fyldes i de bagte bagekartofler

Inspiration til opskrifter med kartoffel: Brasede kartofler og Græske kartofler

Bage kartofler

Hvor længe skal bage kartofler bages?

Når det kommer til bagetid, så afhænger det i høj grad af ovnen man tilbereder bagekartoflerne i og ikke mindst hvor store bagekartoflerne er. Små bagekartofler skal ca. have 60min hvorimod store bagekartofler skal have helt op til 90min. Inden kartofler bages i ovnen skal de vaskes grundigt, men ikke skrælles. Derfor kan man også godt spise skrællen på de bagte kartofler, hvis man kan lide dette. Sidst men ikke mindst kan man vende kartoflerne i salt og evt. olie inden de bages i ovnen. Dette er dog ikke nødvendigt.

Inspiration til kartoffelretter: Bagt kartoffel med laks

Hvad kan bagt kartoffel serveres til?

En bagt kartoffel kan fyldes med forskelligt fyld og agere selvstændig ret, men bagekartoflerne kan også spises som tilbehørs ret. Dette er særligt til forskellige kødretter som fisk, oksekød og kylling. Særligt på en varm sommerdag, smager det godt, at servere bagt kartoffel til grillmad.

Inspiration til hverdagsretter: Lakselasagne og Frikadeller med grøntsager

4 kommentarer til “Bagt kartoffel”

  1. Så lækkert! Og nemt! Blev vores aftensmad idag og mine to drenge på 6 og 8 var også begejstrede (og det sker ellers sjældent😉)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering