Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst bliver til en smagfuld og saftig kyllingeret, som kan tilberedes og serveres på virkelig mange forskellige måder. I denne opskrift på fyldt kyllingefilet er der brugt ost, pesto og urter som alt i alt giver en virkelig god smag til kødet.

Inspiration til opskrifter med kylling: Paprikagryde med kylling og Kyllingelasagne

Opskrift på fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. tomatpesto
  • 1 lille håndfuld persille
  • 50 g cheddarost
  • 4 kyllingebryst
  • 15 g smør til stegning
  • salt og peber
  • tandstikker

Sådan gør du

  • Bland pesto med hakket persille og cheddarost til en ensartet konsistens
  • Skær et langt snit i kyllingebryst fileterne på langs uden at skøre kødet helt igennem, og fordel pestoblandingen i lommen
  • Luk lommen i kyllingekødet med tandstikker og steg kødet ved høj varme på en pande med smør til kyllingefileterne bliver gyldne og let sprøde på overfladen
  • Lad de fyldte kyllingefileter stege færdigt i ovnen i et ildfast fad ved 180 graders varme i ca. 30min

Fyldt kyllingefilet

Fyldt kyllingefilet med pesto

Selve fyldet i kyllingen kan kombineres på virkelig mange forskellige måder. Det smager særlig godt med den cremede oste konsistens og derfor er mozzarella ost, fetaost cheddar ost, flødeost, pikant ost osv. gode til selve basen. Pesten er i sig selv også olieret og ikke mindst urte rig. Derfor behøver man ikke forfærdelig meget mere end ost og en god pesto til fyldt kyllingebryst. Slutteligt er det vigtigt at anskaffe sig nogle tandstikker, som kan købes i stort set alle supermarkeder. De kan lukke lommen i kødet, hvor fyldet er placeret, sammen så det ikke flyder ud under stegningen.

Inspiration til opskrifter med kylling: Frikadeller med grøntsager og Kyllingefrikadeller

Fyldt kylling

Tilberedning af fyldt kylling

Det er faktisk ikke altid lige let at tilberede et kyllingebryst. Det er nemlig vigtigt at kødet er gennemstegt, men stadigvæk saftigt og ikke tørt. Ligesom det også er vigtigt at overfladen er gylden og let sprød, men ikke hård. Hvis man udelukkende bruger en stegepande til at tilberede kyllingebrysterne på, så vil man ofte opleve, at kødet steges hård og tørt. Derfor er tricket, at stege kødet først på stegepanden, hvor det får sin flotte overflade og derefter i ovnen, hvor det gennemsteges. På den måde får man et perfekt, tilberedt og fyldt kyllingebryst. Det fuldstændig samme gør sig gældende om kødet er fyldt med lækkerier eller blot skal tilberedes uden.

Inspiration til nem aftensmad: Lakselasagne og Boller i karry

Del på print

8 kommentarer til “Fyldt kyllingebryst”

  1. Maria Vestergaard

    Det smager faktisk også rigtig godt. Vi har herhjemme fået det to gange på en uge – UPS!
    Rigtig god ferie 🙂

  2. Tak for en lækker opskrift! Vi fik kyllingen til aftensmad i dag, og det smagte fantastisk og var nemt at lave 😍
    Derudover lavede jeg dine choko-banan boller i sidste uge, som ligeledes smagte skønt! Så tak for en fantastisk blog! 🙂

    1. Maria Vestergaard

      Tusind tak for de fine ord. Jeg er ovenud taknemmelig for, at du læser med og kan bruge mine opskrifter! Rigtig god dag til dig og din familie. 🙂

  3. Hej Maria, lige et lille tip –
    Jeg steger stort set alt kød i ovn, og kyllingebryst steger jeg ca. 20 min, og lader trække et par minutter, ligesom alt andet kød, så er det lækkert saftigt og mørt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering