Byggrød er faktisk særdeles undervurderet. Den er nemlig grov og meget fiberholdig, men alligevel mild og nedtonet i smagen. Hvilket gør, at den passer perfekt som morgengrød. Top byggrøden med lige hvad du har lyst til, eller lad dig inspirere af forslagene nedenfor.
Inspiration til opskrifter: Havregrød med banan og Havregrød
Opskrift på byggrød
Byggrød
Ingredienser
Grød
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl byggryn
- 2 dl mælk (sødmælk)
Topping
- dadelkaramel (eller peanutbutter, sirup, marmelade)
- 1 æble
- 1 spsk. mandler
Hjemmelavet grød med byg
Jeg forestiller mig, at byggrød smager skønt sammen med meget forskellig topping. Her valgte jeg at toppe med hjemmelavet dadelkaramel, der nok er den nemmeste form for karamel, man kan forestille sig. Derudover dryssede jeg med friske røde æbler og mandler. Hvis det var efterår eller vinter havde jeg med sikkerhed givet æblerne et par minutter på panden med smør og kanel, men nu hvor foråret er over os, så skulle de selvfølgelig være friske. Og når sommeren kommer, så drømmer jeg om friske og solmodne bær, der må være den perfekte kontrast til den søde dadelkaramel på min byggrød. Sommer, hvor jeg dog savner dig.
Inspiration til opskrifter: Vegansk risengrød og Bagt grød
Bygkerner
Man kan sagtens spise byg. Almindelig byg, som vi kender det, har spiselige frø. Frøene spises af både mennesker og dyr. Man kan bage med bygkerner, og så kan man bruge byg til produktion af øl. Men man kan altså også bruge byg til hjemmelavet byggrød. I det hele taget kan man overveje at bruge andre råvarer end blot havregryn, når man laver hjemmet grød. Byg har ligesom havregryn, et højt fiberindhold. I det hele taget er det sådan. At når man spiser grød som f.eks byggrød, så indtager man også kostfibre. Det anbefales at man spiser kostfibre hver eneste dag, og jo mere jo bedre. Og lige netop derfor er det altid en god ide at spise hjemmelavet grød. Her er byggrød et glimrende eksempel.