Drømmekage – traditionel opskrift

Drømmekage  Drømmekage med kokosfyld
Opskriften på drømmekage indeholder reklame for Finax

Drømmekage – min mands yndlings kage

Hvordan denne kage endnu ikke er endt på bloggen, ved jeg virkelig ikke, for det er min mands absolut yndlings kage. Så længe jeg har kendt ham, som er over 10 år, så har jeg bagt denne kage til hans fødselsdag, og alle de andre gange, han har fået overtalt mig, min mor eller min mormor til det. Drømmekage er i sandheden hans favorit kage.

Og kagen er i den grad også vokset på mig. Hvis det overhovedet er noget man kan sige. Vi kan godt lide vores drømmekage med et godt lag fyld eller glasur på toppen. Måske i er nogle derude, som ønsker et beskedent lag kokosfyld på jeres drømmekage, men så er det blot at halvere den del af opskriften.

Drømme kage  Drømmekage med fyld

Inspiration til traditionelle kager: Citronkage med vaniljefrosting og Min mormors traditionelle pandekager

Opskrift på klassisk drømmekage

Drømmekage

Udskriv Pin
Antal: 8 personer

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 350 g sukker
  • 60 g smør
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 320 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • smør til formen

Kokostopping:

  • 150 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brunfarin
  • 3 spsk. sødmælk

Sådan gør du

Kage:

  • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk
  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker godt sammen og rør det i æggemassen på skift med den lune mælk imens der røres rundt
  • Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 23*33cm) og bag kagen ved 200 graders traditionel ovn i ca. 20min
  • Smelt smør og tilsæt kokos, farin og mælk og rør det godt rundt
  • Tag kagen ud af ovnen og hæld koskosblandingen ud over.
  • Lad kagen bage yderligere 5-10min til koskosfyldet er blevet lysebrunt

 

Drømmekage fra Brovst  Drømmekage med glasur

Hjemmelavet drømme kage

Det er med Valsemøllens kage hvedemel, at jeg har bagt denne drømmekage. Det er faktisk det eneste hvedemel jeg bruger, når jeg bager kager for tiden. Jeg synes simpelthen det fungerer så godt i både almindelige bradepandekager, men også småkager og desserttærter.

Valsemøllen kage hvedemel indeholder en lavere andel gluten end deres almindelige hvedemel. Det er lavet af dansk vinterhvede, som gør bagværket ekstra luftigt og saftigt.

Drømmekage med kokosglasur  Drømme kage med kokosfyld

Kagen fra Brovst

Jeg synes, det er utrolig hyggeligt at dykke ned i historiefortællingerne om, hvordan adskillige opskrifter er kommet til. Drømmekagen fra Brovst, som blev trykt i et opskrift hæfte en gang i 60’erne, stammer fra en jysk familie. Kokos var dengang en dyr ingrediens, og kagen blev derfor kun spist til jul. Selve kage opfindelsen blev bragt i et opskrift hæfte landet, og blev derefter kendt landet over. Hvilket selvfølgelig er forståeligt, så enestående og anderledes en kagen er.

 

Del på print

11 kommentarer til “Drømmekage – traditionel opskrift”

  1. Heidi Rosenløv

    Hej Maria
    Kan man bage den dagen før man skal brugen den. Vil den blive tør eller bliver den mere svampet af det.

    Vh Heidi

    1. Det synes jeg er svært at svare på, for det kommer jo an på, hvor meget kage hver person spiser 😀
      ..men den er så stor, som det ses på billedet, og vil da mene at 10 personer ihvertfald kan få mere end et rigtig godt stykke kage.

      Kh Maria

  2. Anna-Carin Hyltén-Cavallius i Göteborg

    Denna kaka blev vi bjudna på hos en fiskarfamilj på Läsö för över 40 år sedan. Min son hittade detta recept, han var en liten kille då, men kom ihåg hu god den var Den är lika god nu som då!
    TACK!!

  3. Pingback: Studenterbrød - hjemmelavet studenter brød med marmelade

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering