Drømmekage  Drømmekage med kokosfyld
Opskriften på drømmekage indeholder reklame for Finax

Drømmekage – min mands yndlings kage

Hvordan denne kage endnu ikke er endt på bloggen, ved jeg virkelig ikke, for det er min mands absolut yndlings kage. Så længe jeg har kendt ham, som er over 10 år, så har jeg bagt denne kage til hans fødselsdag, og alle de andre gange, han har fået overtalt mig, min mor eller min mormor til det. Drømmekage er i sandheden hans favorit kage.

Og kagen er i den grad også vokset på mig. Hvis det overhovedet er noget man kan sige. Vi kan godt lide vores drømmekage med et godt lag fyld eller glasur på toppen. Måske i er nogle derude, som ønsker et beskedent lag kokosfyld på jeres drømmekage, men så er det blot at halvere den del af opskriften.

Drømme kage  Drømmekage med fyld

Inspiration til traditionelle kager: Citronkage med vaniljefrosting og Min mormors traditionelle pandekager

Opskrift på klassisk drømmekage

Drømmekage

Antal 8 personer

Ingredienser

Kage:

 • 4 æg
 • 350 g sukker
 • 60 g smør
 • 2 1/2 dl sødmælk
 • 320 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • smør til formen

Kokostopping:

 • 150 g smør
 • 100 g kokosmel
 • 250 g brunfarin
 • 3 spsk. sødmælk

Sådan gør du

Kage:

 • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
 • Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk
 • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker godt sammen og rør det i æggemassen på skift med den lune mælk imens der røres rundt
 • Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 23*33cm) og bag kagen ved 200 graders traditionel ovn i ca. 20min
 • Smelt smør og tilsæt kokos, farin og mælk og rør det godt rundt
 • Tag kagen ud af ovnen og hæld koskosblandingen ud over.
 • Lad kagen bage yderligere 5-10min til koskosfyldet er blevet lysebrunt
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Drømmekage fra Brovst  Drømmekage med glasur

Hjemmelavet drømme kage

Det er med Valsemøllens kage hvedemel, at jeg har bagt denne drømmekage. Det er faktisk det eneste hvedemel jeg bruger, når jeg bager kager for tiden. Jeg synes simpelthen det fungerer så godt i både almindelige bradepandekager, men også småkager og desserttærter.

Valsemøllen kage hvedemel indeholder en lavere andel gluten end deres almindelige hvedemel. Det er lavet af dansk vinterhvede, som gør bagværket ekstra luftigt og saftigt.

Drømmekage med kokosglasur  Drømme kage med kokosfyld

Kagen fra Brovst

Jeg synes, det er utrolig hyggeligt at dykke ned i historiefortællingerne om, hvordan adskillige opskrifter er kommet til. Drømmekagen fra Brovst, som blev trykt i et opskrift hæfte en gang i 60’erne, stammer fra en jysk familie. Kokos var dengang en dyr ingrediens, og kagen blev derfor kun spist til jul. Selve kage opfindelsen blev bragt i et opskrift hæfte landet, og blev derefter kendt landet over. Hvilket selvfølgelig er forståeligt, så enestående og anderledes en kagen er.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.