Opskriften på drømmekage indeholder reklame for Finax
Drømmekage  Drømmekage med kokosfyld

Drømmekage – min mands yndlings kage

Hvordan denne kage endnu ikke er endt på bloggen, ved jeg virkelig ikke, for det er B’s absolut yndlings kage. Så længe jeg har kendt ham, som snart er 10 år, så har jeg bagt denne kage til hans fødselsdag, og alle de andre gange, han har fået overtalt mig, min mor eller min mormor til det. Drømmekage er i sandhed hans yndlings kage.

Og kagen er i den grad også vokset på mig. Hvis det overhovedet er noget man kan sige. Vi kan godt lide vores drømmekage med et godt lag fyld eller glasur på toppen. Måske i er nogle derude, som ønsker et beskedent lag kokosfyld på jeres drømmekage, men så er det blot at halvere den del af opskriften.

Drømme kage  Drømmekage med fyld

Inspiration til traditionelle kager: Citronkage med vaniljefrosting og traditionel chokoladekage i bradepande

Drømmekage fra Brovst  Drømmekage med glasur

Drømmekage i samarbejde med Finax

Det er med Finax kage hvedemel, at jeg har bagt denne drømmekage. Det er faktisk det eneste hvedemel jeg bruger, når jeg bager kager for tiden. Jeg synes simpelthen det fungerer så godt i både almindelige bradepandekager, men også småkager og desserttærter.

Finax kage hvedemel indeholder en lavere andel gluten end deres almindelige hvedemel. Det er lavet af dansk vinterhvede, som gør bagværket ekstra luftigt og saftigt.

Drømmekage med kokosglasur  Drømme kage med kokosfyld

Drømmekage - traditionel opskrift
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Kage:
 • 4 æg
 • 350g sukker
 • 60g smør
 • 2 ½ dl sødmælk
 • 320g kage hvedemel
 • 2 tsk. Bagepulver
 • 2 tsk. Vaniljesukker
 • smør til formen
Fyld:
 • 150g smør
 • 100g kokosmel
 • 250g brun farin
 • 3 spsk. Sødmælk
Fremgangsmåde
 1. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
 2. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk
 3. Bland kagehvedemel, bagepulver og vaniljesukker godt sammen og rør det i æggemassen på skift med den lune mælk imens der røres rundt
 4. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 23*33cm) og bag kagen ved 200 graders traditionel ovn i ca. 20min
 5. Smelt smør og tilsæt kokos, farin og mælk og rør det godt rundt
 6. Tag kagen ud af ovnen og hæld koskosblandingen ud over.
 7. Lad kagen bage yderligere 5-10min til koskosfyldet er blevet lysebrunt

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page