Squashkage med cremet vaniljefrosting

Squashkage

Squashkage i alle dens nuancer minder mig om min mormors hjem, hvor jeg sad på køkkenbordet, og spiste squash kage direkte fra springformen. Dejlige minder, som endnu engang blev vækket til live, da jeg serverede denne lækre, og svampede kage med squash og vaniljefrosting for min familie forleden dag. Vi var en stor flok, der var samlet. Både mormor, oldemor og lille moster Asta var på besøg, og alle i rummet nød den krydrede, men samtidige søde og milde skærekage, der er perfekt til eftermiddags kaffen eller på en regnfuld søndag.

Inspiration til Klassisk kage: Brownie og Brunsviger

Squash kage

Opskrift på squashkage

Squashkage

Squashkage

Print Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Servings: 8 personer

Ingredients

Kage:

  • 3 æg
  • 250 g brunfarin
  • 100 g blødt/tempereret smør
  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. nelliker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 100 g valnødder
  • 350 g squash (en stor squash)

Vaniljefrosting:

  • 300 g naturel flødeost
  • 75 g smør
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 spsk. citronsaft
  • evt. 50 g valnødder til pynt

Instructions

Kage:

  • Pisk æg og brunfarin sammen i en skål til det bliver luftigt
  • Tilsæt blødt smør og bland det godt rundt i æggeblandingen
  • Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og rør dem i kagedejen
  • Riv squash groft og tilsæt det sammen med hakkede valnødder til kagedejen
  • Beklæd en springform på ca. 22cm med bagepapir i bunden og smør hele springformen med smør både på kanterne og i bunden med bagepapir
  • Bag kagen i ovnen ved 175 graders varme i ca. 50-60min (alm. ovn)
  • Lad den afkøle helt inden den pyntes med vaniljefrosting

Vaniljefrosting:

  • Pisk flormelis og smør luftigt og tilsæt flødeost, vanilje og citronsaft
  • Pisk frostingen glat og ensartet
  • Fordel vanilje frostingen på kagen og pynt evt. med hakkede valnødder

Hjemmelavet squash kage med frosting

Grøntsager er i den grad noget, der kan gavne mange forskellige slags kager. Både squash og gulerod gør nemlig krydrede kager utrolig svampede og lækre. Derfor kan de også holde sig gode i køleskabet længere tid end andre skærekager, der ofte bliver utrolig tørre at tygge i. Derudover er det jo herligt at bruge råvarer som squash i bagværk. Selvom denne opskrift på squash kage absolut ikke er tiltænkt som et sundt alternativ, så synes jeg, det er herligt, at man kan bruge af naturens gode ingredienser.

Inspiration til klassiske kager: Cookies og fastelavnsboller

Squashkage

Tips og tricks til kagen med squash

Der er som i de fleste andre kager, rig mulighed for at variere i opskriften, og gøre squashkagen til sin helt egen. Basis opskriften rummer mængderne af æg, brunfarin, smør og mel, men derudover kan man udskifte og tilføje krydderier. Vi synes herhjemme, at de varme krydderier som kanel, nellikker, kardemomme og vanilje alle sammen smager virkelig godt i sådan en skærekage som denne. Dette er også selvom det ikke er vinter og jul, faktisk.

Kan squashkage fryses?

Ligesom mange andre kager i denne kategori, kan squashkage sagtens fryses. I så fald er det en god ide at fryse squash kagen ned inden, at man putter frosting på toppen. Dette bliver nemlig en rodet landhandel, hvis pynten fryses sammen med skærekagen.

 

8 kommentarer til “Squashkage med cremet vaniljefrosting”

  1. Pingback: Chokolademousse med kaffe - Maria Vestergaard

  2. Hej Maria. 🙂 Tror du man kan bruge smagsneautral olie i stedet for smør? – og er fremgangsmåden mon den samme?

      1. Hej, tak for en dejlig opskrift. Et spørgsmål angående frysning. Hvad mener du med at det bliver “en rodet historie”, hvis frosting er på allerede?

        Mvh Aase

        1. Jeg mener blot at det kan blive lidt rodet at fryse kagen mens den har frosting på, både når den skal fryses men også når den søer op. Så skal det i hvert fald være i en god stor boks

    1. Uha, det er lidt svært at svare på uden lige at kende din bradepande. Du kan godt fordoble den, men om du skal bruge en halv gang mere, det må du selv bedømme hvor stor din bradepande er. Mvh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering