Brombærtærte er en vidunderlig tærte, der egner sig til alle lejligheder. Brombærrenes smagfulde sødme og aromatiske duft, skaber en fantastisk dessert og spise. Tærten er oplagt til en varm sommeraften eller til en kop kaffe – alt i alt, bringer opskriften sommer og sol frem. Brombærtærte består af en lækker mørdejsbund, smagfuld mazarinfyld og en vidunderlig brombærsirup.
Inspiration til tærte opskrifter: Jordbærtærte og Blommetærte
Opskrift på brombærtærte
Brombærtærte
Ingredienser
Mørdejsbund:
- 100 g koldt smør
- 2 spsk. flormelis
- 180 g hvedemel
- 1 æggeblomme
Mazarinfyld:
- 200 g marcipan
- 50 g sukker
- 50 g blødt smør
- 1 æg
- 1 spsk. hvedemel
- 125 g brombær, (gerne fra frost men optøet)
Brombærsirup:
- 150 g brombær, (gerne fra frost men optøet)
- 1,5 dl vand
- 75 g sukker
Servering:
- 150 g friske brombær
Sådan gør du
Mørdejsbund:
- Skær smør i tern og smuldrer det med hvedemel i en skål til det har en ensartet konsistens
- Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen sammen på køkkenbordet
- Smør en tærteform med smør, ca. 22. cm. i diameter og pres mørdejen ud i tærteformen, så den går op af siderne
- Prik huller i tærtebunden med en gaffel og forbag den i ovnen ved 200 graders varme, alm ovn. i ca. 8-10min
Mazarinfyld:
- Riv marcipan på et rivejern og bland det med sukker, blødt smør, æg og hvedemel til en ensartet konsistens
- Tilsæt brombær og fordel remoncen ud på den forbagte tærtebund
- Bag tærten ved 180 graders varme, varmluft i ca. 15-18min eller til tærten er gennembagt og let gylden på overfladen
Brombærsirup:
- Tilsæt alle ingredienser til en gryde, lad det koge op og lad det simre i ca. 15min
- Mas brombærerne ud, hvis de ikke er helt kogt ud. Konsistensen skal være tykt flydende
- Fordel brombærsiruppen ud på tærten
Servering:
- Pynt med friske brombær
Tærte med brombær
Brombærtærte er en vidunderlig tærte til alle lejligheder og sæsoner. Udenfor brombærsæsonen, kan brombærtærten laves på frosne brombær. Brombærtærte er lavet på en lækker mørdejsbund, som bages på forhånd. Herefter fyldes mazarinfyldet i. Mazarinfyldet består af marcipan, som startes med at rives på et rivejern. Hvorefter det blandes med sukker, blødt smør, æg og hvedemel. Blandingen skal skabe en ensartet konsistens. Herefter tilsættes brombær. Remoncen fordeles derefter ud på den forbagte tærtebund. Tærten bages herefter ved 180 graders varme, på varmluft i ca. 15-18 min – eller til tærten er gennembagt og let gylden på overfladen. Til slut fordeles den smagfulde brombærsirup ud over tærten, og friske brombær pyntes på brombærtærten.
Inspiration til tærte opskrifter: Nøddetærte og Flettærte
Mørdejsbund
Mørdejsbund er en lækker sprød bund til den fantastiske dessert, brombærtærte. Start med at skære den kolde smør i tern. Derefter smuldres det med hvedemelet i en skål, til det har en ensartet konsistens. Herefter tilsættes flormelis og æggeblomme til dejen. Derefter samles dejen på køkkenbordet. Tag derefter en tærteform, som er cirka 22 cm. i diameter. Påfør smør på tærteformen, og pres mørdejen ud i tærteformen, så den går op ad siderne. Herefter skal der prikkes huller i tærtebunden, som kan gøres med en gaffel for at lukke luften ud. Forbag mørdejsbunden i ovnen ved 200 graders varme, i cirka 8-10 min.
Inspiration til tærte opskrifter: Blåbærtærte og Æbletærte
Hjemmelavet brombærsirup
Brombærsirup har en vidunderlig smag af sødmen fra brombær, og passer perfekt til brombærtærte. Siruppen består af få ingredienser, og er nemt at lave. Siruppen laves på brombær, vand og sukker. Start med at tilsætte alle ingredienser i en gryde. Her skal det koges, og derefter have lov til at simre i cirka 15 minutter. Hvis brombærrene ikke er helt kogt ud, skal de mases ud. Konsistensen af brombærsiruppen skal være tyk og flydende. Afslutningsvis fordeles brombærsiruppen ud på din brombærtærte.
- Hvis man ønsker en tykkere brombærsirup, skal siruppen have lov til at koge ind i længere tid.
- Vil man derimod have en tyndere sirup, skal der blot tilsættes vand. Hvorefter siruppen skal have lov til at koge lidt igen.
2 kommentarer til “Brombærtærte”
Lækker tærte, nem opskrift. Brugte dog lidt længere tid på at lave sirup.
Helt klart en opskrift til gemmerne.
Hvor dejligt. Jeg er glad for, at du har lyst til at bruge opskriften igen en anden gang.
Mvh Maria Vestergaard