Opskriften på blåbærtærte indeholder reklame for Dansukker
Blåbærtærte med syltetøj
Spiloppen og jeg har været i køkkenet igen. Det er næsten blevet en fast tradition, at vi hver eftermiddag når vi kommer hjem, bager eller kokkerer noget sammen i køkkenet. Det kan lade sig gøre, fordi lillebror stadig er under indkøring i vuggestuen, og børnene derfor kun har halve dage i institutionen. Og det udnytter vi i den grad. At bage blåbærtærte er nemlig noget spiloppen har ønsket sig lige siden vi første gang lavede hjemmelavet blåbær syltetøj med Dansukkers syltesukker.
Inspiration til frugttærter: Crumblekage med æble, Den bedste jordbærtærte og Små nøddetærter
Blåbærtærte i samarbejde med Dansukker
Jeg har nemlig langt om længe fundet ud af, hvor nemt og bekvemt en syltetøj kan laves, når man bruger syltesukker. Og her i sommerperioden hvor jeg ofte får bær og frugt fra familie, venner og vejgrøfter (man er vel en bærtyv), så synes jeg det er herligt at lave sin egen hjemmelavede syltetøj.
Denne blåbærtærte er ufattelig nem at lave. Det er egentlig blot en mørdejsbund smurt med blåbærsyltetøj. Og så syntes spiloppen, det var vældig hyggeligt med hjerter som låg. Jeg selv havde nok mere udtænkt et traditionelt flet låg, men det er jo også det skønne ved at lære en ny køkkenmester op – at de får helt egne meninger og holdninger til, hvordan maden skal laves og se ud.
Opskrift på blåbærtærte
Jeg vil anbefale at lave dobbelt portion af syltetøjet når man i forvejen er igang. Man får nemlig virkelig meget syltetøj ud af Dansukkers syltesukker, og når man alligevel er igang, så er det klart et foretrækket. Udover denne blåbærtærte, så elsker jeg det oven på ost. Det har simpelthen en perfekt konsistens sammen med en god brie eller vesterhavs ost.
Inspiration til opskrifter: Brombærtærte
- 500g blåbær (friske eller frosne)
- Dansukker syltesukker
- 230g hvedemel
- 80g flormelis
- en tsk. Vaniljesukker
- 130g smør
- et æg
- Lav blåbær syltetøj som anført på Dansukker syltesukker, pakken
- Lad syltetøjet samle sig og køle en smule ned
- Bland hvedemel, vaniljesukker og flormelis godt sammen
- Smuldr smør i melet
- Saml dejen med ægget
- Lad dejen hvile en times tid i køleskabet pakket ind i husholdningsfilm
- Rul dejen tyndt ud og placer den i en tærteform, der ikke er for høj
- Gem det overskydende dej
- Fordel syltetøj på tærtebunden
- Brug evt. det resterende dej til et dekorativt låg: Hjerter, cirkler eller fletlåg
- Bag blåbærtærten i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 25min
- Lad dejen køle helt ned inden servering (gerne i køleskabet). Det er først ved afkølingen at tærten samler sig og syltetøjet bliver fast