Flettærte med blåbær og mazarinfyld


Opskriften på flettærte er udviklet i samarbejde med Rosengaardcentret

Jeg har sådan glædet mig til, at dele denne opskrift med jer – en gammeldags flettærte med mørdejsbund, søde blåbær og med et strejf af citron. 

Inspiration til opskrifter: Blommetærte og Brombærtærte

Gammeldags flettærte i samarbejde med Rosengaardcentret

Mit forholdsvis nye samarbejde med Rosengaardcentret, har jeg sådan glædet mig til at dele med jer. Jeg har nemlig delt en god håndfuld opskrifter i både deres september og oktober magasin, og jeg kan love jer for, at det ikke bliver det sidste. Opskrifterne er ligesom her på bloggen; ligetil, nede på jorden og noget som falder i god jord hos både det yngste og det ældste familiemedlem.

September magasinet kan læses online lige her, og så emmer det i øvrigt af god inspiration til både tøjskabet, boligen og ganen. 

Udover opskrifterne til magasinet, så vil jeg også dele lidt ud på mine egne kanaler. Jeg er (især efter jeg har fået børn), blevet utrolig glad for at handle i Rosengaardcentret, og det ser i især på min instagramprofil, hvor jeg de seneste måneder, har delt hverdagsøjeblikke ligepræcis derfra. Det er særligt den nemme og gratis parkeringsløsning, og at jeg har alt samlet et sted som gør, at jeg rigtig godt kan lide at handle der. Som f.eks. da jeg skulle handle ind til udarbejdelsen af denne opskrift: Råvarerne er købt i Føtex, dugen i H&M, kopperne i Søstrene Grene og tærtefadet i Kop&Kande. Altsammen noget som ligger i en radius af 200m.

Hjemmelavet tærte med fletlåg

Frugttærter har jeg efterhånden flere af her på bloggen, men der manglede en gammeldags en af slagsen med det fine fletlåg på toppen. Fyldet i tærten er denne gang med mazarinfyld og friske blåbær, men man kan også sagtens bruge hindbær, jordbær eller hvad man nu lyster. Hvis bærerne ikke er i sæson, så kan man også sagtens benytte sig af frosne bær, der bliver tøet op.

Opskrift på flettærte med blåbær

Flettærte med blåbær

Udskriv Pin
Antal: 1 flettærte

Ingredienser

Mørdej:

 • 400 g hvedemel
 • 100 g flormelis
 • 150 g koldt smør
 • 2 æg

Mazarinfyld:

 • 100 g marcipan
 • 100 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 æg
 • 350 g friske blåbær

Sådan gør du

Mørdej:

 • Bland hvedemel med flormelis i en skål
 • Smulr smør heri til mørdejen bliver ensartet
 • Tilsæt æg og saml dejen
 • Lad evt. mørdejen køle af i køleskabet i 30min, så den er lettere at arbejde med
 • Gem 1/3 af mørdejen til tærtens låg og rul den resterende del af dejen ud på køkkenbordet vha. en kagerulle, så det bliver en stor cirkel. (Brug evt. en anelse mel til at rulle dejen ud med)
 • Placer dejen i en smurt tærteform og prik huller tilfældige steder i tærtebunden
 • Forbag tærtebunden i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 10min

Mazarinfyld:

 • Riv marcipan på et rivejern og bland det med smør skåret i tern
 • Tilsæt sukker og pisk det til en ensartet masse
 • Tilsæt æg pisk yderligere
 • Fordel mazarinfyldet på den forbagte tærtebund og drys med friske blåbær
 • Rul den sidste 1/3 mørdej ud på køkkenbordet, og skær mørdejen i lange strimler (brug evt. en klejnesporer for at få et pænt mønster)
 • Flet et fletlåg vha. dejstrimlerne og bag tærten i ovnen ved 175 graders varme i ca. 30min eller til tærten er blevet let gyldenbrun på toppen

3 kommentarer til “Flettærte med blåbær og mazarinfyld”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering