Bagt rodfrugtsalat

Bagt rodfrugtsalat

En bagt rodfrugtsalat er en klassisk salat til de lidt koldere måneder på året. Men faktisk kan salaten med de bagte rodfrugter også sagtens serveres, når det er varmt i vejret. De fleste rodfrugter høstes netop, når solen skinner, så de er friske og sprøde på denne tid af året. Det er altså en tilbehørssalat, som kan serveres hele året rundt.

Inspiration til opskrifter: Gulerodssalat og Rødbedesalat

Opskrift på bagt rodfrugtsalat

Bagt rodfrugtsalat

Bagt rodfrugtsalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 1 rødbede
  • 2 pastinakker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 bundt rød roaminesalat hovede
  • 150 g burrata
  • 1 spsk pinjekerner
  • 1 spsk frisk dild
  • 1 spsk balsamicoglace
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Vask gulerødder, rødbede og pastinak grundigt, hvis de er økologiske, og skræl dem, hvis ikke er
  • Skær rodfrugterne i mundrette stykker, og vend dem i olivenolie, honning og oregano
  • Fordel rodfrugterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med flagesalt.
  • Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25-30min, til rodfrugterne er gennembagte og gyldne på overfladen
  • Vend romainesalat der er brækket i mindre stykker med bagte rodfrugter. Placer en burrataost på et fad, og fordel rodfrugtsalaten omkring osten
  • Rist pinjekerner på en tør og varm pande, til de får farve
  • Drys salaten med ristede pinjekerner, balsamicoglace, og dild, og smag til med salt og peber

Bagte rodfrugter med burrata

Burrata er en fremragende ost. Den har en mild smag, og en cremet konsistens. Og sammen med sprøde grøntsager, smager osten virkelig godt. Jeg vil derfor anbefale dig, at servere bagt rodfrugtsalat med burrata. Hvis du ikke kan lide burrata, kan du også bruge cremet fetaost eller mozzarellaost. Særligt fetaost er også utrolig godt sammen med bagte gulerødder og rødbeder. Det har en mere karakteristisk smag end f.eks mozzarella eller burrata. Men brug endelig det du selv bedst kan lide, eller har lyst til at eksperimentere med.

Inspiration til opskrifter: Bagte rodfrugter og Bagte gulerødder

Gulerødder, rødebede og pastinak

Lige netop de rodfrugter, som er nævnt i overskriften, er dem som jeg bedst kan lide i opskrift på bagt rodfrugtsalat. Det er også disse rodfrugter, der ofte fåes i en samlet pose i både store og små supermarkeder. Man kan derfor blot købe en pose blandede rodfrugter og bage dem alle i ovnen. I stedet for at købe 2kg gulerødder, 2kg rødbeder og 2kg pastinak, som de ellers ofte pakkes i. Dertil blander jeg de bagte rodfrugter med salat. Denne gang har jeg brugt rød romainesalat, men jeg er også glad for at bruge rucola eller en bakke blandet, grøn salat. Slutteligt topper jeg min bagt rodfrugtsalat med ristede pinjekerner, frisk dild og evt. en sjat olivenolie. Salt og peber skal man heller ikke glemme at smage sin salat med.

Inspiration til opskrifter: Pastinakfritter og Bagt græskar

Dressing til bagt rodfrugtsalat

Det kan desværre ikke ses på billedet, men jeg topper meget ofte min bagt rodfrugtsalat med balsamicoglace. Den søde glace smager utrolig godt sammen med de bagte rodfrugter og den cremede burrata. I stedet for balsamicoglace til din bagt rodfrugtsalat kan du også bruge en olieeddike dressing eller en sennepsvinaigrette.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering