Disse pastinak fritter smager mindst lige så godt som de ser ud på billederne. Paneringen er utrolig sprød og let saltet samtidig med at selve pastinakken er mild i smagen. Og så kan pastinak pommesfrites laves vha. både gulerødder, rødbeder, kartofler mm., hvis man ikke ligger inde med pastinak.
Inspiration til rodfrugt opskrifter: Bagte rodfrugter og Rødbedesalat
Opskrift på pastinak fritter
Pastinak fritter
Ingredienser
- 500 g pastinak
- 150 g hvedemel
- 2,5 dl mælk
- 1-2 tsk. flagesalt
- 200 g pankorasp (eller almindelig rasp
- natural olie til stegning (f.eks solsikkeolie)
- evt. parmesan ost
Sådan gør du
- Vask pastinak, skræl dem og skær dem i lange stave
- Placer pastinak fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen på 180 graders varme (varmluft) i ca. 10-15min til de er gennembagte
- Bland hvedemel, salt og mælk til en ensartet konsistens
- Vend pastinak fritter i først mel blanding og dernæst pankorasp
- Steg de panerede fritter på en pande med rigeligt olie til de er sprøde og gyldne på alle sider
- Lad dem køle ned på en tallerken med køkkenrulle
- Drys evt. pastinak fritterne med fint revet parmesan ost
Hjemmelavet pastinak pomfritter
Kartofler er uden tvivl den grøntsag, som vi bruger allermest, når der står pomfritter på menuen. De er milde i smagen og stort set alle råvarer og krydderier kan blive spist til. Dog er der endnu en rodfrugt, som er særdeles overset. Nemlig pastinak som virkelig også smager herligt. Ligesom kartoflen er pastinak også utrolig mild i smagen, og konsistens når man tilbereder den, er virkelig god. Udover pastinak kan man også eksperimentere med at bruge gulerødder og rødbeder i denne opskrift på rodfrugt pommefritter.
Inspiration til rodfrugt opskrifter: Kartoffelmos og Kartoffelfrikadeller
Serverings forslag til fritter
Pastinak fritter er oplagt som tilbehørs ret ligesom f.eks en kartoffelret. De sprøde pommefritter kan spises med dip og sovs, friske salater og kød. Man skal dog være opmærksom på, at pastinakfritterne holder deres sprødhed dårligt, når de opbevares i køleskabet eller gen opvarmes. Nyd derfor gerne fritterne, når de er nylavede, sprøde og friske.
Inspiration til tilbehør: Spidskålssalat og Bagt græskar
Ingredienser til pastinak fritter
I selve paneringen bruges pankorasp, som kan købes i de fleste supermarkeder landet over. Efter paneringen kan fritterne enten blive stegt på panden eller dybstegt i en gryde. Vi valgte førstnævnte og fik alligevel de sprødeste, let saltede fritter ud af det.
Inspiration til tilbehør: Bønnefritter og Blomkåls hotwings