Blåbærpandekager har jeg simpelthen i et utal af gange, set blive serveret i amerikanske film og serier – og hver eneste gang har jeg drømt mig væk til en flot stabel af nybagte blåbærpandekager med sirup. Forleden dag da jeg hentede spiloppen fra vuggestue fandt jeg derfor på den ide, at vi skulle bage pandekager med blåbær, og spise dem på gulvet med varm mælk til, imens regnen piskede ned udenfor. Det var den bedste eftermiddag længe, og jeg blev nødt til at gemme de sidste væk. Både fordi B også skulle have chancen for at smage nogle blåbærpandekager når han kom hjem, men også så spilopmageren kunne spise aftensmad senere. Amerikanske blåbærpandekager kan virkelig anbefales!
Hjemmelavet blåbærpandekager
Læs også gerne: Traditionelle pandekager og Almindelig amerikanske pandekager
Når man skal lave blåbærpandekager, eller generelt bare pandekager, så er det vigtigt at have en flad pande, der er varm inden dejen bliver lagt på. Jeg bruger faktisk ikke fedtstof, når jeg bager amerikanske pandekager, da jeg synes, at det bedste resultat kommer uden. Dernæst placeres en skefuld pandekagedej med en op øser, på midten af panden. Herefter flader pandekagedejen selv ud, og bliver runde og fine. Sådan laver man de flotteste amerikanske blåbærpandekager, som kan spises både til morgenmad, brunch, dessert eller eftermiddag. Vi spiser for eksempel ofte vores pandekager om søndagen, hvor vi skal hygge omkring et godt morgenmads bord.
Inspiration til pandekage opskrifter: Havregrødspandekager
- 3 æg
- 2dl mælk
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. sukker
- 250g mel
- 100g friske blåbær (frosne kan også bruges)
- Pisk æg, mælk, bagepulver og sukker sammen.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og pisk fortsat.
- Tilsæt til sidst blåbærerne og pisk nogle få sekunder, så bærerne bliver mast en smule ud.
- På en varm pande med eller uden smør placeres en portion pandekagedej i midten af panden.
- Steg pandekagerne på hver side på middelvarme og server dem med sirup.
14 kommentarer til “Amerikanske blåbærpandekager”
De er utroligt nemme at lave og så smager de fantastisk.
Hvor dejligt at høre 🙂
Hvor mange personer er der ca til i den opskrift der står ovenfor?
Hvor mange personer er der til?
Mm – de er vel nok lækre, og det trick med opøseren virker fint.
Hej Anne
Ja, det er nemlig et virkelig godt trick 🙂
Kan de laves dagen før og så varmes lidt næste dag?
Jeg tror desværre, at de vil blive en anelse tørre af det.
Kh Maria
Hej!
Jeg kan anbefale at “smide” blåbærrene oven på pandekagerne, når de lige er fordelt på panden.
Derved kommer alle bærerne i kontakt med panden og bliver lækkert møre, når pandekagerne vendes.
Tak for tippet, det må vi prøve!
Kan de spises kolde dagen efter ? Eller vil de være for “tørre” og kedelige ?
Nej det kan de sagtens, det er selvfølgelig en smagssag, men en nat på køl i en boks gør dem ikke mindre gode.
virkelig god elsker dem tror endda jeg tog et ekstra par kilo på.
Hej Jens
Skønt at du kunne lide opskriften 🙂
Mvh Maria Vestergaard