Brombærmuffins – hjemmelavet bærmuffins

Brombærmuffins  Bærmuffins
Brombærmuffins som en sød efterårskage eller på andre årstider om man vil.

Vi er så sandelig stadig i brombær sæsonen, og jeg har længe drømt om at bage disse brombærmuffins, som minder mig om dengang jeg var lille, og plukkede sensommer bær i min mormors have. Disse brombærmuffins er søde og syrlige på én og samme tid, og skaber den hyggeligste stemning omkring et søndags kagebord. Hvis du ikke kender til et hemmeligt sted i skoven eller i en have, hvor du kan plukke vilde brombær, så har de fleste dagligvare butikker brombær på denne tid af året, så du også kan bage brombærmuffins med friske bær. Der er derfor absolut intet der står i vejen for, at dele din bageglæde med familien eller nære venner.

Jeg har endnu ikke prøvet, men jeg er sikker på, at man også sagtens kan bage denne opskrift på hjemmelavede muffins med frosne brombær, hvis man ikke kan få fat i friske. Derudover er denne opskrift på muffins med brombær ufattelig nem. Hvilket jeg egentlig generelt synes det er, at bage muffins og bradepandekager frem for kager der skal ud på bordet og formes og æltes. Det tager altså vitterligt ingen tid, at bage disse brombærmuffins, og jeg er sikker på, at dig og din familie vil kunne lide dem lige så godt som min gjorde det.

Hjemmelavede brombærmuffins

Læs også gerne: Hjemmebagt brownieÆble tærteDen bedste squashkageSvampet banan kage og Fastelavnsboller med creme

Brombærmuffins - hjemmelavet bærmuffins
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 3æg
 • 150g sukker
 • 1 tsk. Vaniljesukker
 • 1 tsk. Bagepulver
 • 175g hvedemel
 • 125g friske brombær
 • 125g blødt smør
Fremgangsmåde
 1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen.
 2. Tilsæt hvedemel, smør og halvdelen af brombær og pisk til dejen er ensartet.
 3. Fordel dejen i muffinsforme, og placer et halvt brombær i toppen af hver kage.
 4. Bag kagerne i ca. 20-25min ved 175 graders varmluft.

 

16 kommentarer til “Brombærmuffins – hjemmelavet bærmuffins”

   1. Jeg har bagt med frosne bær og det fungerer fint. Rigtig god opskrift og det kan også anbefales at bytte brombær ud med hindbær, når det ikke er brombærsæson. Jeg vil helt klart bage dem igen!

  1. Der bliver 12 muffins af opskriften/dejen og de et supergode; jeg har brugt frosne brombær og et helt i toppen på hver enkelt. Så jeg har brugt lidt flere brombær end angivet. Det er egen avl og måske derfor lidt mindre.

 1. Hej Rikke – jeg har lavet den og får 12 af de store muffins, jeg tror der er brugt store forme, så vidt jeg kan se på billedet.

  1. Hej Maria

   Jeg vil komme marcipan i skal der ændres noget på forholdet af de øvrige ingredienser ?
   Mvh Astrid

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *