Vegetarburger lavet på grøntsager, bælgfrugter mm., kan smage mindst lige så godt, som en saftig burger med kød. I denne opskrift findes der i vegetarburgeren en kikærtebøf, som i sig selv er meget smagsneutral, men som samtidig nemt kan blive tilføjet alverdens krydderier. Nedenfor er der desuden beskrevet flere bud på, hvilke andre råvarer udover kikærter, man kan bruge som vegetarbøf.
Inspiration til burgeropskrifter: Mexicansk burger og Hjemmelavet burger
Opskrift på vegetarburger
Vegetarburger
Ingredienser
Kikærtebøffer:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 60 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. spidskommen
- 2 dåser kikærter, 480g drænet vægt
- olie til stegning
Vegetarburger:
- 4 burgerboller eller briocheboller
- 75 g blandet, grøn salat
- syltede rødløg
- chili mayo, aioli, burgerdressing eller lignende
- 2 avokadoer
Sådan gør du
Kikærtebøffer:
- Tilsæt alle ingredienserne til en foodprocessor, minihakker eller lignende og blend ingredienserne til en
- Blend løg og hvidløg med æg, hvedemel og krydderier til det bliver en ensartet masse
- Tilsæt kikærter og blend farsen groft
- Lad kikærtefarsen hvile i køleskabet i ca. 30min
- Steg kikærtebøfferne i ca. 7min på hver side på en varm pande med olie til de er let gyldne og gennemstegte.
Vegetarburger:
- Lun burgerbollerne på en brødrister eller i ovnen
- Skær avokado i tynde skiver
- Server alle tilbehørs ingredienserne i skåle og på tallerkner, og lad de spisende samle deres vegetarburgere ved spisebordet
Hjemmelavet kikærtebøffer
Kikærtebøfferne som omtales i opskriften ovenfor er et foretrække, når det kommer til vegetarburger. Plantebøfferne er smagsneutrale, men man kan tilsætte krydderier som spidskommen, gurkemeje, chili og lignende, som giver en fantastisk smag til burgeren. Udover kikærter kan man også bruge andre bælgfrugter til farsen. Bønner og linser kan ligeledes bruges på fuldstændig samme måde som kikærter og derudover kan også svampe give en fantastisk smag til selve plantebøffen. Svampe har også umami smag, som også bidrager med dybde til en vegetarburger.
Inspiration til vegetaropskrifter: Kikærtebøffer og Tomatsuppe
Ingredienser til hjemmelavet vegetarburger
Selve plantebøffen er vigtig, men lige så vigtig er det øvrige tilbehør i en grøntsags burger. Nedenfor er nævnt nogle af de råvarer, som særligt kan anbefales:
- Avokado smager skønt i en vegetar burger, men da konsistensen også er utrolig cremet, er det vigtigt, at man udover avokado også tilføjer noget sprødt imellem burgerbollerne
- Burgerboller, briocheboller, grovboller, grøntsagsbrød og meget andet kan bruges til hjemmelavet burger. I denne opskrift er benyttet klassiske briocheboller, som er en smørbolle med æg og mælk. Noget som smager virkelig dejligt sammen med en burger.
- Utrolig mange forskellige dressinger kan bruges i hjemmelavet burger. Chili mayonnaise er benyttet i opskriften ovenfor. Hvilket smager virkelig godt sammen med den krydrede kikærtebøf.
- Blandet, grøn salat, syltede rødløg, agurk tomat og lignende grøntsager kan alt sammen bruges som tilbehør. Ligesom man også kan tilsætte andre syltede grøntsager.