Mexicansk burger

Mexicansk burger

Mexicansk burger med guacamole er måske ikke en klassisk burgeropskrift, men ikke destomindre en fremragende én af slagsen. Både burgerbøffen og de stegte grøntsager er der blevet kælet ekstra godt for, som alt i alt giver et fremragende mexicansk inspireret resultat.

Inspiration til mexicanske dressinger: Tomatsalsa og Guacamole

Opskrift på mexicansk burger

Mexicansk burger

Mexicansk burger

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 burgere

Ingredienser

Bøffer:

  • 1 rødløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. revet limeskal
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber til servering

Stegte grøntsager:

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. koriander
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 75 ml vand
  • smages til med salt

Guacamole:

  • 2 modne avokadoer
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk. limesaft
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

Bøffer:

  • Hak rødløg og bland det med hakket oksekød, æg og krydderier
  • Riv limeskal på et rivejern og tilsæt det til farsen
  • Rør farsen grundigt sammen og form fire bøffer
  • Steg dem på en varm pande med olivenolie til de er gennemstegte

Stegte grøntsager:

  • Skær peberfrugt i lange strimler og snit rødløg i fine både
  • Steg grøntsagerne på en varm pande med olivenolie og krydderier i ca. 5min til grøntsagerne er stegt møre
  • Tilsæt vand og lad grøntsagerne blive bløde og karameliserede i yderligere 10min
  • Smag til med salt og peber

Guacamole:

  • Mos avokado groft
  • Hak koriander groft og snit forårsløg fint
  • Bland det hele sammen og smag til med limesaft, salt og peber

Mexicanske burgere

Hjemmelavet burger med guacamole

Hvis I endnu ikke har smagt en burger med guacamole, så kan det i særdeleshed anbefales. Guacamole laves på primært avokado, og smages derefter til med limesaft, salt peber, og evt. koriander og hvidløg. Der er utrolig mange måder, hvorpå man kan lave hjemmelavet guacamole, og denne er en anelse utraditionel, men ikke mindre dårlig af den grund. Derudover er det blevet for fane, at vi i Danmark tilsætter cremefraiche eller lignende mælkeprodukter til vores hjemmelavet guacamole. Dette er dog ikke helt traditionelt mexicansk, og smagen af avokado bliver også en anelse mindre intens. Hvilket i bund og grund er ærgerligt for den samlede smagsoplevelse af en mexicansk burger.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicanske pandekager og Chili con carne

Mexi burger

Tilbehør til mexi burger

Smagen af koriander er speciel, og i Danmark er det sjældent, at denne krydderurt bliver brugt i madlavningen. Det modsatte er tilfældet i mexico, hvor de stort set bruger koriander i alle deres retter, og hvis en mexicansk burger var traditionel, så ville de med sikkerhed også tilsætte krydderurten på den ene eller den anden måde. Hvis man ikke bryder sig om koriander, så er det blot at udelade denne råvare fra alt tilbehøret. Om det så omhandler de stegte grøntsager, guacamolen eller den krydrede bøf.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicansk lasagne og Tortillapandekager

Vegetarisk burger

Det er muligt, at lave en vegetarisk version af denne mexicanske burger. I så fald kan man bruge opskriften på hjemmelavet kikærtebøf i stedet for en oksekøds bøf, som er nævnt ovenfor. I den vegetariske udgave er det ligeledes muligt at tilsætte en masse krydderier, som i opskriften ovenfor. Både spidskommen, koriander, cayennepeber, oregano, paprika mm., smager godt i en mexicansk burger.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering