Mexicansk burger med guacamole er måske ikke en klassisk burgeropskrift, men ikke destomindre en fremragende én af slagsen. Både burgerbøffen og de stegte grøntsager er der blevet kælet ekstra godt for, som alt i alt giver et fremragende mexicansk inspireret resultat.
Inspiration til mexicanske dressinger: Tomatsalsa og Guacamole
Opskrift på mexicansk burger

Mexicansk burger
Ingredienser
Bøffer:
- 1 rødløg
- 400 g hakket oksekød
- 1 æg
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. røget paprika
- 1/2 tsk. chiliflager
- 1 spsk. revet limeskal
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- Salt og peber til servering
Stegte grøntsager:
- 2 røde peberfrugter
- 1 rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. koriander
- 1 knivspids cayenne peber
- 75 ml vand
- smages til med salt
Guacamole:
- 2 modne avokadoer
- 1 håndfuld koriander
- 1 forårsløg
- 1 spsk. limesaft
- smages til med salt og peber
Sådan gør du
Bøffer:
- Hak rødløg og bland det med hakket oksekød, æg og krydderier
- Riv limeskal på et rivejern og tilsæt det til farsen
- Rør farsen grundigt sammen og form fire bøffer
- Steg dem på en varm pande med olivenolie til de er gennemstegte
Stegte grøntsager:
- Skær peberfrugt i lange strimler og snit rødløg i fine både
- Steg grøntsagerne på en varm pande med olivenolie og krydderier i ca. 5min til grøntsagerne er stegt møre
- Tilsæt vand og lad grøntsagerne blive bløde og karameliserede i yderligere 10min
- Smag til med salt og peber
Guacamole:
- Mos avokado groft
- Hak koriander groft og snit forårsløg fint
- Bland det hele sammen og smag til med limesaft, salt og peber
Hjemmelavet burger med guacamole
Hvis I endnu ikke har smagt en burger med guacamole, så kan det i særdeleshed anbefales. Guacamole laves på primært avokado, og smages derefter til med limesaft, salt peber, og evt. koriander og hvidløg. Der er utrolig mange måder, hvorpå man kan lave hjemmelavet guacamole, og denne er en anelse utraditionel, men ikke mindre dårlig af den grund. Derudover er det blevet for vane, at vi i Danmark tilsætter cremefraiche eller lignende mælkeprodukter til vores hjemmelavet guacamole. Dette er dog ikke helt traditionelt mexicansk, og smagen af avokado bliver også en anelse mindre intens. Hvilket i bund og grund er ærgerligt for den samlede smagsoplevelse af en mexicansk burger.
Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicanske pandekager og Chili con carne
Tilbehør til mexi burger
Smagen af koriander er speciel, og i Danmark er det sjældent, at denne krydderurt bliver brugt i madlavningen. Det modsatte er tilfældet i mexico, hvor de stort set bruger koriander i alle deres retter, og hvis en mexicansk burger var traditionel, så ville de med sikkerhed også tilsætte krydderurten på den ene eller den anden måde. Hvis man ikke bryder sig om koriander, så er det blot at udelade denne råvare fra alt tilbehøret i en mexicansk burger. Om det så omhandler de stegte grøntsager, guacamolen eller den krydrede bøf. Som alternativ kan man også bruge persille. Det ligner koriander, men har dog en helt anden smag. Alligevel smager det også godt sammen med krydret oksekød og stegte grøntsager i en mexicansk burger.
Inspiration til opskrifter: Mexicansk lasagne og Fiskeburger
Vegetarisk, mexicansk burger
Det er muligt, at lave en vegetarisk version af denne mexicanske burger. I så fald kan man bruge opskriften på hjemmelavet kikærtebøf i stedet for en oksekøds bøf, som er nævnt ovenfor. I den vegetariske udgave er det ligeledes muligt at tilsætte en masse krydderier, som i opskriften ovenfor. Både spidskommen, koriander, cayennepeber, oregano, paprika mm., smager godt i en mexicansk burger.